• 瀏覽: 72,292
  • 回覆: 14
  • 追帖: 3
+37
香港人慣左未了解先吊。

我特登走上淘寶看了, 好多人買, 又一偉大發明。 

暫時睇, 是安全的。 

TCL 今非惜比, 兒家已經是名牌。

如果有養開魚, 同你放係魚缸的暖管無分別。 

已經 N 年無聽過魚缸電死人。 

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-11-24 01:59 AM 發表
水同電不嬲刀相剋,如果有電部份絕緣做得唔好除時電到變炭,前兩年有間劏房戶女主人沖涼電瓜咗
做得唔好無得好講, 咁電飯煲都可以電死人。

引用:
原帖由 marco.c 於 2021-11-24 06:46 AM 發表
原理咪同即熱飲水機一能様!有咩問題?

如果換咗係飛利蒲即熱飲水機,又點解讀?
如果個 post 變成, 港女花千元, 從歐州帶回 philips 熱水龍頭.

咁D人就會贊不絕口。 

只是一個微型電水煲。

引用:
原帖由 ioriyagami0442 於 2021-11-24 07:17 AM 發表
TCL 已經係國際名牌黎,香港人醒下啦
好多香港人對大陸, 仲停留係 8,90年代。

又唔怪得佢地, 時間也真係過得好快, 同埋呢20年, 大陸發展又真係幾快。 

無諗過會在太空領先, 無人機世界領先。 

相比之下, 呢D電器只是小兒科。

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-11-24 07:33 AM 發表

買電熱水器,都係買翻香港安全認可電熱水器,價錢唔係重點,如果知道呢個電熱水器120元人仔,唔洗錢幫我裝埋,我都講句多謝唔使啦。
我200蚊, 買左個電熱洗腳桶, 日日洗腳。

不過話說回來。 

如果一件安全的電器, 用在一個低B的人身上, 係可以有危險的。

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2021-11-24 07:56 AM 發表
對某一特定群組嘅人嚟講,淘寶是原罪,大陸品牌更加罪加一等;試諗下呢啲產品係由日本Panasonics,又或者係德國Siemens出品,大家嘅擔心會唔會減至零
會。 

所以香港其實任何議題, 都係政治議題。

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2021-11-24 07:58 AM 發表
好多香港人都係少見多怪,這類產品一早已在香港有得賣。由其有一班井蛙,一見與大陸有關的便激素上腦咁,盲吵。真係不用去理佢地。
呢個標題, 在連燈會好 hit

因為有 港女, 淘寶, 大陸  呢三個元素

港女一定會比連燈仔插到飛起。 

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2021-11-24 09:03 AM 發表
其實係香港呢d天氣
買呢d電熱水龍頭把撚咩
普通洗面刷牙洗手用凍水咪得囉
熱水洗面會洗到塊面乾哂架😑😑😑
我要, 我好怕凍。 

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2021-11-24 06:16 PM 發表

呢d溫度唔可以太高,最起碼沖涼一定唔得,洗下野得既,但長時間開都係唔熱。
暖就可以了, 主要是冬天唔想洗手咁凍。

引用:
原帖由 hamchung 於 2021-11-24 06:47 PM 發表
啲人太無知, 大家從來冇留意, 去啲麵檔舖頭睇睇, 淥麵個盆幾乎梗有一支電加熱棒, 前半部多數羅旋形,大半浸在滾水內, 已經用咗幾十年, 好強力㗎, 大家聽過出事未?
英文叫做 cartridge heater, 係submersible in water 嘅
你唔講, 真係唔知。 

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-11-25 12:08 AM 發表

算半個,因為跟粵L政府合作

而老細李東生是揭西人,因此在當地TCL賣得十分不錯
https://pic4.zhimg.com/80/v2-c122ab2c22f59937fd5cb565d75a237b_1440w.jpg
幾多憶身家 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]