• 瀏覽: 75,617
  • 回覆: 628
  • 追帖: 1
+37
引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-11-24 07:33 AM 發表

買電熱水器,都係買翻香港安全認可電熱水器,價錢唔係重點,如果知道呢個電熱水器120元人仔,唔洗錢幫我裝埋,我都講句多謝唔使啦。
我200蚊, 買左個電熱洗腳桶, 日日洗腳。

其實淘寶嘢OK啊,我好少買度次品,當然一分錢一分貨,自己選擇,但唔一定唔好,就算外國貨都有次貨啦

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-24 01:40 AM 發表
香港人慣左未了解先吊。

我特登走上淘寶看了, 好多人買, 又一偉大發明。 

暫時睇, 是安全的。 

https://img.alicdn.com/imgextra/i1/2204106100400/O1CN01wsq8Jz1EpF3IK01vS_!!2204106100400.jpg
咪係,電熱水煲咪又一樣,我嗰不銹鋼嘅用在成十年,新嘅一樣

不過話說回來。 

如果一件安全的電器, 用在一個低B的人身上, 係可以有危險的。

對某一特定群組嘅人嚟講,淘寶是原罪,大陸品牌更加罪加一等;試諗下呢啲產品係由日本Panasonics,又或者係德國Siemens出品,大家嘅擔心會唔會減至零

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2021-11-24 07:56 AM 發表
對某一特定群組嘅人嚟講,淘寶是原罪,大陸品牌更加罪加一等;試諗下呢啲產品係由日本Panasonics,又或者係德國Siemens出品,大家嘅擔心會唔會減至零
會。 

所以香港其實任何議題, 都係政治議題。

好多香港人都係少見多怪,這類產品一早已在香港有得賣。由其有一班井蛙,一見與大陸有關的便激素上腦咁,盲吵。真係不用去理佢地。

引用:
原帖由 Captain_Jake 於 2021-11-24 06:32 AM 發表

你7少陣啦

啲2欄嘢全部比淘寶踢走晒啦,唔係拼多多點有得發圍呀?

好心就少啲幻想啦
你知吾知乜叫有機會
重點是點解要博,
你每次用電器都會有陰影,因是淘寶貨
我都經常上淘寶買嘢
但水電我從不掂
這是有經驗同冇經驗的分別

TCL算有牌子啦,台灣好似

黃屍又走出黎柒,好心就唔好獻醜啦

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2021-11-24 07:58 AM 發表
好多香港人都係少見多怪,這類產品一早已在香港有得賣。由其有一班井蛙,一見與大陸有關的便激素上腦咁,盲吵。真係不用去理佢地。
呢個標題, 在連燈會好 hit

因為有 港女, 淘寶, 大陸  呢三個元素

港女一定會比連燈仔插到飛起。 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-24 12:55 AM 發表
在淘寶網購物是不少香港人的日常,日前就有網民在fb討論區上分享自己從淘寶網購買電熱水龍頭,並趕及在天氣轉冷前安裝,不過就引來大批網民留言,擔心電熱水龍頭有安全問題。

有網民在fb「淘寶開心share」群組發文,並附上一張相片及一段短片,指自己家中的水龍頭熱水位失靈,於是在趁「雙11」在淘寶網用119元人民幣購買一個加熱洗手器,又指「好彩趕得切凍前安裝」。片中所見,電熱水龍頭安裝在原有水龍頭出水位 ...
一般直接插插13A的確係唔好,安裝要搵專業A牌師傅。
做裝修如果搵既係“真師傅”應該會佈定比大功率電器用既插座。
不過香港地,一般住家做裝修水電10個有7個都係冇牌駕駛。

大部分都係泥水油漆佬做埋。

TCL出品 必屬佳品

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]