• 瀏覽: 70,069
  • 回覆: 628
  • 追帖: 3
淘唔到人生從來器,唯有淘呢個取代

熱賣及精選
引用:
原帖由 安迪2000 於 2021-11-24 03:08 AM 發表

唔可以借插座架,要直直駁
好似冷氣咁駁曲架掣。

TCL 已經係國際名牌黎,香港人醒下啦

引用:
原帖由 人一黃腦便殘 於 2021-11-24 01:38 AM 發表

呢D八卦網民自已都係半桶水, 呢種電器設計只適宜揾師父真接駁落保險掣,冇人叫你用插蘇喎
有道理

引用:
原帖由 人一黃腦便殘 於 2021-11-24 01:38 AM 發表

呢D八卦網民自已都係半桶水, 呢種電器設計只適宜揾師父真接駁落保險掣,冇人叫你用插蘇喎
任何BS 13A插頭一定有fuse, 如果真喺驚的話,可以換埋水氣蘇,咁一定安全

引用:
原帖由 freemond 於 2021-11-24 01:07 AM 發表

痴線架
咁細個熱水器有3000w咁高電壓,
電死or爆炸件電器唔係香港買無人負責
功率同電壓都未識分笑下你自己先,沒知識真可怕

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-24 01:40 AM 發表

香港人慣左未了解先吊。

我特登走上淘寶看了, 好多人買, 又一偉大發明。 

暫時睇, 是安全的。 

https://img.alicdn.com/imgextra/i1/2204106100400/O1CN01wsq8Jz1EpF3IK01vS_!!2204106100400.jpg
很多香港人無電工常識就話危險,其實只要用香港13A插蘇頭就一定安全,因為任何MCB 13A蘇已經有RCD或者水氣制,其實洗乜咁驚?有A0以上不防討論吓

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-11-24 06:51 AM 發表

祖國發射火箭D人都話會爆炸,后來原來係技術世上最高
火箭會爆炸根本唔出奇,科技大國美國都試過,好似坐飛機都會跌落嚟,只是機率好微

引用:
原帖由 強大師 於 2021-11-24 02:48 AM 發表

TCL喎 D黑記知D唔知D咪9吹囉 大陸咁多城市咁多人用 咪日日因佢死幾拾人 又話大陸衰嘢唔報囉,幾拾年前咩
啲淫無上過內地的討論區😅

3000w我相信無,未見過實物未測試過唔批評

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-24 01:41 AM 發表

TCL 今非惜比, 兒家已經是名牌。
出左名會爆炸

如果好似冷氣咁駁應該無問題,唔通屋企唔用得三匹冷氣咩,重點睇下佢識唔識駁啫。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-24 12:55 AM 發表

在淘寶網購物是不少香港人的日常,日前就有網民在fb討論區上分享自己從淘寶網購買電熱水龍頭,並趕及在天氣轉冷前安裝,不過就引來大批網民留言,擔心電熱水龍頭有安全問題。

有網民在fb「淘寶開心share」群組發文,並附上一張相片及一段短片,指自己家中的水龍頭熱水位失靈,於是在趁「雙11」在淘寶網用119元人民幣購買一個加熱洗手器,又指「好彩趕得切凍前安裝」。片中所見,電熱水龍頭安裝在原有水龍頭出水位 ...
買電熱水器,都係買翻香港安全認可電熱水器,價錢唔係重點,如果知道呢個電熱水器120元人仔,唔洗錢幫我裝埋,我都講句多謝唔使啦。

引用:
原帖由 ioriyagami0442 於 2021-11-24 07:17 AM 發表

TCL 已經係國際名牌黎,香港人醒下啦
好多香港人對大陸, 仲停留係 8,90年代。

又唔怪得佢地, 時間也真係過得好快, 同埋呢20年, 大陸發展又真係幾快。 

無諗過會在太空領先, 無人機世界領先。 

相比之下, 呢D電器只是小兒科。

其實拗來都多餘,成日話大陸嘢唔安全,香港家庭成屋電器基本上7成以上都係大陸造,就算你買日本牌子,p記日立,東芝咪又係大陸造,如果大陸製造唔安全,全世界死一半人都唔止,iphone都大陸造,唔好買啦笨。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]