• 瀏覽: 69,598
  • 回覆: 628
  • 追帖: 4
原理咪同即熱飲水機一能様!有咩問題?

如果換咗係飛利蒲即熱飲水機,又點解讀?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Captain_Jake 於 2021-11-24 04:46 AM 發表

https://www.germanpool.com/chi/products/wh_instant.php?mdl=dsn

浴室電熱水爐 18-27kW 喎! 係個舊嘢6-9倍喎!咁肯定年終電死好多人又爆炸啦

d 咁7成熟嘅技術,班黃絲又發現新大陸呀?邊個比你插電?擺明要揾師傅裝架啦,舊嘢本身都無插頭

用下 ...
你岩呀。冷熱水出問題,梗係買過個有牌子電炎熱水爐原廠同師傅跟。走去淘一部咁大部嘅野for洗手盤係十分on9。

香港電機工程處應該檢查是否違規。

引用:
原帖由 freemond 於 2021-11-24 01:07 AM 發表

痴線架
咁細個熱水器有3000w咁高電壓,
電死or爆炸件電器唔係香港買無人負責
香港用嘅射燈一開都4000-6000w

引用:
原帖由 人一黃腦便殘 於 2021-11-24 01:38 AM 發表

呢D八卦網民自已都係半桶水, 呢種電器設計只適宜揾師父真接駁落保險掣,冇人叫你用插蘇喎
只要條電線可以有足夠載流量同獨立用一條15A(MCB)就冇問題,冇人話可以就咁插落插蘇

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-24 12:55 AM 發表

在淘寶網購物是不少香港人的日常,日前就有網民在fb討論區上分享自己從淘寶網購買電熱水龍頭,並趕及在天氣轉冷前安裝,不過就引來大批網民留言,擔心電熱水龍頭有安全問題。

有網民在fb「淘寶開心share」群組發文,並附上一張相片及一段短片,指自己家中的水龍頭熱水位失靈,於是在趁「雙11」在淘寶網用119元人民幣購買一個加熱洗手器,又指「好彩趕得切凍前安裝」。片中所見,電熱水龍頭安裝在原有水龍頭出水位 ...
祖國發射火箭D人都話會爆炸,后來原來係技術世上最高

香港人真係乜都去淘

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-11-24 01:22 AM 發表

完全唔合香港規格, 用者自負。 
係後果自負

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-11-24 01:58 AM 發表

3000w, 一開就三千 W? 
最高用電流量3000W,你開低溫啲,用電量少啲。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-11-24 02:56 AM 發表

3000W, 220V去計, 都講緊行超過13A, 13A三腳蘇頂唔到, 要用4份3匹冷氣機個啲15A圓腳蘇至得
3/4匹冷氣點都唔過10A噃🙄

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-11-24 01:22 AM 發表

完全唔合香港規格, 用者自負。 
中國製造嘅嘢有時好有型,唔合規格又唔跟國際標準,就好似太空站,標板用中文,仲係簡體字

引用:
原帖由 marco.c 於 2021-11-24 06:46 AM 發表

原理咪同即熱飲水機一能様!有咩問題?

如果換咗係飛利蒲即熱飲水機,又點解讀?
如果個 post 變成, 港女花千元, 從歐州帶回 philips 熱水龍頭.

咁D人就會贊不絕口。 

TCL 👌

百二蚊人仔一個

只是一個微型電水煲。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]