• 瀏覽: 69,608
  • 回覆: 628
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-24 12:55 AM 發表

在淘寶網購物是不少香港人的日常,日前就有網民在fb討論區上分享自己從淘寶網購買電熱水龍頭,並趕及在天氣轉冷前安裝,不過就引來大批網民留言,擔心電熱水龍頭有安全問題。

有網民在fb「淘寶開心share」群組發文,並附上一張相片及一段短片,指自己家中的水龍頭熱水位失靈,於是在趁「雙11」在淘寶網用119元人民幣購買一個加熱洗手器,又指「好彩趕得切凍前安裝」。片中所見,電熱水龍頭安裝在原有水龍頭出水位 ...
香港好多人都係井底蛙,特別係班黃L,不學無術,識少少就扮代表,發表謬論🤭🤭🤭

熱賣及精選
淘寶電器吾好制。小商品吾死得人果D,可以買來玩嚇。

首先安裝已經有問題,明知是3000W,點可以接在13A插座,就算13A插蘇的菲士不是即時斷,接觸點都會有機會因高温溶了膠殼,另外留意電線Size, 要搵有牌電工安裝。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2021-11-24 03:06 AM 發表

TCL大牌子,有D信心。老闆係我校友
TCL是大牌子,但淘淘TCL個牌子“有機會“是貼上去的,仲有你想要乜牌子,淘淘都可以幫手

我唔反對返大6大商場買水電(制式是另一問題)但淘返香港我有保留

偽港女就真

引用:
原帖由 蒲精之精 於 2021-11-24 05:36 AM 發表

淘寶電器吾好制。小商品吾死得人果D,可以買來玩嚇。
淘寶只有你想不到,沒有它做不到,但電器不能買,唔明白D人點解揾自己條命去博

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-11-24 01:22 AM 發表

完全唔合香港規格, 用者自負。 
鄰居都要負😲

愛國淫蟲大哥,一生人維一講過一次的真話,強國出品是會爆炸的,信者得求。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-11-24 02:56 AM 發表

3000W, 220V去計, 都講緊行超過13A, 13A三腳蘇頂唔到, 要用4份3匹冷氣機個啲15A圓腳蘇至得
建議冷氣機最合適用接線蘇,尤其一匹或以上冷氣機。

引用:
原帖由 Captain_Jake 於 2021-11-24 04:46 AM 發表

https://www.germanpool.com/chi/products/wh_instant.php?mdl=dsn

浴室電熱水爐 18-27kW 喎! 係個舊嘢6-9倍喎!咁肯定年終電死好多人又爆炸啦

d 咁7成熟嘅技術,班黃絲又發現新大陸呀?邊個比你插電?擺明要揾師傅裝架啦,舊嘢本身都無插頭

用下 ...
前排 有人話要「三相電」

呢個唔係水龍頭 直接駁落花灑就係同電熱水爐 即熱 一樣! 有班人話一定要三相電喎

佢真係做到唔駛等熱水 一開即熱 沖幾耐都熱 我裝過 普通插蘇 都唔知幾好用 又平

引用:
原帖由 freemond 於 2021-11-24 01:07 AM 發表

痴線架
咁細個熱水器有3000w咁高電壓,
電死or爆炸件電器唔係香港買無人負責
3000係火數!又吾識又亂講

3000w 你信佢真有3000w ?

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-11-24 01:22 AM 發表

完全唔合香港規格, 用者自負。 
吾好亂嗡!只是火數大,並不是不合規格!

引用:
原帖由 門前送行 於 2021-11-24 05:54 AM 發表

TCL是大牌子,但淘淘TCL個牌子“有機會“是貼上去的,仲有你想要乜牌子,淘淘都可以幫手

我唔反對返大6大商場買水電(制式是另一問題)但淘返香港我有保留
你7少陣啦

啲2欄嘢全部比淘寶踢走晒啦,唔係拼多多點有得發圍呀?

好心就少啲幻想啦

引用:
原帖由 freemond 於 2021-11-24 01:07 AM 發表

痴線架
咁細個熱水器有3000w咁高電壓,
電死or爆炸件電器唔係香港買無人負責
香港買按摩椅經常火燭又點解釋,神枱燈,魚缸電器,電線拖板經常火燭 , 總括嚟講 ,黑仔乜都死

提示:支持鍵盤翻頁左 右