• 瀏覽: 69,604
  • 回覆: 628
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 freemond 於 2021-11-24 01:07 AM 發表

痴線架
咁細個熱水器有3000w咁高電壓,
電死or爆炸件電器唔係香港買無人負責
層主,3000w係功率,唔系電壓,唔好獻醜啦

熱賣及精選
TCL大牌子,有D信心。老闆係我校友

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-11-24 02:56 AM 發表

3000W, 220V去計, 都講緊行超過13A, 13A三腳蘇頂唔到, 要用4份3匹冷氣機個啲15A圓腳蘇至得
唔可以借插座架,要直直駁

大陸會爆炸架

火燭

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-11-24 02:56 AM 發表

3000W, 220V去計, 都講緊行超過13A, 13A三腳蘇頂唔到, 要用4份3匹冷氣機個啲15A圓腳蘇至得
我到而家都好唔明,回歸前幾十年都係用緊圓腳的 15 A 插座同插頭,
做乜回歸前突然間跟晒英國人行方腳的 13 A 插座同插頭,
澳洲同美國,大陸,日本都係行扁腳,歐洲大部份地區行細圓腳,
係香港咁特別跟英國玩。
而家回歸啦,為乜唔轉行扁腳?

咁多疑點, 有乜呢類電熱器會長行3000w, 如果真係3000w, 人地都唔會比修咁短嘅電綫你.

會著火

中國太空站都做到出黎,班黃畜係要搵d幾十蚊野出黎打下飛機

淘寶貨唔好買依類高用電,電器。

https://www.germanpool.com/chi/products/wh_instant.php?mdl=dsn

浴室電熱水爐 18-27kW 喎! 係個舊嘢6-9倍喎!咁肯定年終電死好多人又爆炸啦

d 咁7成熟嘅技術,班黃絲又發現新大陸呀?邊個比你插電?擺明要揾師傅裝架啦,舊嘢本身都無插頭

用下個死人腦就唔使個個月去太子站拜空氣啦白痴仔!!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-11-24 01:58 AM 發表

3000w, 一開就三千 W? 
要呢個功率先做到即熱嘅

不過你沖涼都唔會連續開成個鐘啦,更何況一般水龍頭

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-24 12:55 AM 發表

在淘寶網購物是不少香港人的日常,日前就有網民在fb討論區上分享自己從淘寶網購買電熱水龍頭,並趕及在天氣轉冷前安裝,不過就引來大批網民留言,擔心電熱水龍頭有安全問題。

有網民在fb「淘寶開心share」群組發文,並附上一張相片及一段短片,指自己家中的水龍頭熱水位失靈,於是在趁「雙11」在淘寶網用119元人民幣購買一個加熱洗手器,又指「好彩趕得切凍前安裝」。片中所見,電熱水龍頭安裝在原有水龍頭出水位 ...
所以香港真系好多傻hi 連最基本生活常識都未有

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-11-24 03:34 AM 發表

我到而家都好唔明,回歸前幾十年都係用緊圓腳的 15 A 插座同插頭,
做乜回歸前突然間跟晒英國人行方腳的 13 A 插座同插頭,
澳洲同美國,大陸,日本都係行扁腳,歐洲大部份地區行細圓腳,
係香港咁特別跟英國玩。
而家回歸啦,為乜唔轉行扁腳?
而家係時候要諗諗改緊國規。

唔好因小失大, 生命可貴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]