• 瀏覽: 14,528
  • 回覆: 32
台軍F-16V(Block20)型戰斗機嘅接裝儀式在位於台灣西南嘅嘉義基地舉行。喺儀式上,大肆吹噓F-16V「強化戰機匿蹤性、遠距偵知及視距外作戰能力,性能大幅提升」,認為F-16V「更能因應現代戰爭形態」。

一款係4代半, 一款係5代, 會唔會有的代溝呢

引用:
原帖由 油站芳香的壽包 於 2021-11-23 10:04 AM 發表
台軍F-16V(Block20)型戰斗機嘅接裝儀式在位於台灣西南嘅嘉義基地舉行。喺儀式上,大肆吹噓F-16V「強化戰機匿蹤性、遠距偵知及視距外作戰能力,性能大幅提升」,認為F-16V「更能因應現代戰爭形態」。
戰爭爆發時,其實仲有幾多架可及時升空呢?

提示: 違規內容已被屏蔽
雞蛋碰石頭呢

引用:
原帖由 anthony_li99 於 2021-11-23 11:48 AM 發表
一款係4代半, 一款係5代, 會唔會有的代溝呢
再嘈, 就吹到F5E都贏到殲-20!

敬老呀

台軍難以對抗。

台灣戰區確認。

引用:
原帖由 油站芳香的壽包 於 2021-11-23 10:04 AM 發表
如果f16v真係咁撚勁,美國做f35 f22黎把鳩咩? 常識嚟啫!

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-11-23 12:12 PM 發表

戰爭爆發時,其實仲有幾多架可及時升空呢?
台灣漢光演習---- 戰爭即將爆發,台軍將飛機藏入佳山基地,避過第一波打擊,保存實力。
就連趙少康都嘲笑:你把飛機躲進山洞,對岸把幾個大門炸了,飛機確實保存住了,但卻飛不起來了。

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-11-24 12:36 PM 發表

如果f16v真係咁撚勁,美國做f35 f22黎把鳩咩? 常識嚟啫!
f16首飛都將近有50年。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]