• 瀏覽: 15,409
  • 回覆: 47
歐盟咁快同立陶宛割席
呢次立陶宛 PK 啦

唔打緊,「反中仇中膠」話立陶宛會大招,睇吓班「反中仇中膠」呢次會唔會又炒車。

我就估立陶宛同上次一樣,好快跪。

立陶宛允許台灣設立「駐立陶宛台灣代表處」,歐盟執委會表示,不認為台灣設處一事違反歐盟的「一中」政策。

歐盟執委會發言人周日(21日)稱:「我們在與中國交涉時及在發布公開聲明中已表明,此事顯然是中國和立陶宛之間的雙邊事務。」他說,自今年夏天以來,立陶宛面臨中國持續採取脅迫措施,歐盟一直支持立陶宛。
(路透社)

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20211122/s00004/1637544448202/歐盟-不認為台灣設立陶宛代表處違「一中」

加泰羅尼亞 有冇 響立陶宛 設代表處?  
柏林 有冇 響立陶宛 設代表處?  
巴黎 有冇 響立陶宛 設代表處?
..... 若有咁我冇投訴

幾時同立陶宛開戰

的鬼玩"擦邊球" 系"The Taiwanese" 唔系Taiwan 。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-11-22 12:23 PM 發表
幾時同立陶宛開戰
立淘院夠膽做唔夠膽認

中國一廂情願話一中咋嘛

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-11-22 12:15 PM 發表
歐盟咁快同立陶宛割席
呢次立陶宛 PK 啦

唔打緊,「反中仇中膠」話立陶宛會大招,睇吓班「反中仇中膠」呢次會唔會又炒車。

我就估立陶宛同上次一樣,好快跪。

https://fs.mingpao.com/ins/20211122/s00004/b6c3dda4e03f3a8d8889729cf48af1d9.jpg ...
「一中各表」

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-11-22 01:03 PM 發表
中國一廂情願話一中咋嘛
咁你問吓美國同全世界國家,有邊個唔承認一中

歐盟話正 
又少個人爭食

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-11-22 01:03 PM 發表
中國一廂情願話一中咋嘛
咪係美國自己唔開叫其他人開

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-11-22 01:44 PM 發表

咁你問吓美國同全世界國家,有邊個唔承認一中
問道於盲...

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-22 01:48 PM 發表

咪係美國自己唔開叫其他人開
用六億美元貸款就有人做爛頭卒跟美狗

歐盟都係出口術, 立陶宛要歐盟全力經濟援助佢就肯定無可能, 唔向立陶宛收錢已經偷笑。

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-11-22 01:52 PM 發表

用六億美元貸款就有人做爛頭卒跟美狗
貸款.......又唔係唔使還

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]