• 瀏覽: 4,753
  • 回覆: 11
美國海軍正對現役的洛杉磯級(Los-Angeles class)核子動力攻擊潛艦進行評估,以確定其使用壽命是否能延長2至3年。該級艦於須進塢維護或改裝時經常遭遇「塞車」,可能在港邊停靠達數年的時間,而這項長年為人詬病的問題,反讓美國能夠緩解攻擊潛艦青黃不接的狀況,十分諷刺。

https://www.chinatimes.com/realt ... 000034-260417?chdtv

美國話維修唔切, 所以就算跛的都用住先, 唔准退役位喎

看來2022是天選之年

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2021-11-22 02:23 AM 發表
看來2022是天選之年
唔明美國攪乜,大把人力流浪街頭做無家可歸者,
更多人做廢青去吸毒

但那些工廠就人手欠奉

船塢唔夠用?   會唔會呀

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-22 07:47 AM 發表

更多人做廢青去吸毒

但那些工廠就人手欠奉
錢袋咗落軍火商度。
軍火商當然唔想攞出嚟比人工

諗起美國開廠,同自殺冇分別,睇郭台銘的威斯康新事件就知啦

要美國再開廠再請多些食人魚工人??班投資佬都想閃

冇人爭嘅生意做得快加唔到價

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-22 07:47 AM 發表

更多人做廢青去吸毒

但那些工廠就人手欠奉
老美印銀紙派錢..
唔做野都收7成人工..
做野收十足,但交通,午餐等支出冇左一部份..
唔做野舒服過做野..
個個寧願辭工,要有高薪職位先做野..
普通辛苦職位,人工平職位冇人肯去做...

開廠請人不是問題........問題是工人有權組織工會........!!
到時老闆就一身蟻........同時美國的法律超麻煩........!!
只是對抗工會......老闆都無了半副身家...!!

多數請散工.......及工廠全自動化.......!!
唔想再請幾百人回來自找麻煩...!!

引用:

更多人做廢青去吸毒

但那些工廠就人手欠奉
這群人已經廢了.........請返來只會倒米..........如果他們沒有吸毒.....要從新開始其實很簡單.....!!
問題吸毒就無回頭路.......當今的毒品基本是毒藥...........食多過一年日常自理能力都有問題....!!
二來風險好大.....偷竊及暴力都很嚴重.......能夠救回來都是少數......唉...!!

引用:

更多人做廢青去吸毒

但那些工廠就人手欠奉
自由民主,唔係我等亞洲人可以理解!

講明求乞食草飲酒,都可以有人俾錢!

附件

923399_1_0721-homeless-giving-video_standard.jpg(18.1 KB)

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-11-23 12:36 AM 發表

這群人已經廢了.........請返來只會倒米..........如果他們沒有吸毒.....要從新開始其實很簡單.....!!
問題吸毒就無回頭路.......當今的毒品基本是毒藥...........食多過一年日常自理能力都有問題....!!
二來風險好大.....偷竊及暴力都很嚴重.......能夠救回來都是少數......唉...!!
當年清朝數以千萬計人吸鴉片,國已無兵可用,今時今日美國人濫藥問題更係倍數,遲早被拖垮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]