• 瀏覽: 3,944
  • 回覆: 29
+2
柴灣有居民於昨晚(20日)7時許,拍攝到一名穿黑衫黑褲男子,爬窗潛入泰民街15號樂翠臺1座一低層單位,並將照片上載到社交

轉載~

柴灣有居民於昨晚(20日)7時許,拍攝到一名穿黑衫黑褲男子,爬窗潛入泰民街15號樂翠臺1座一低層單位,並將照片上載到社交網。有網民懷疑對方入屋有所企圖,立刻報警。警方迅速趕至登樓調查,姓盧(34歲)女戶主證實窗戶被撬毀,惟屋內無財物損失。警方經初步調查,相信有賊人入屋爆竊,因事敗逃去,案件列作企圖爆竊。

不過,網民將照片上載到社交網,因未講明原因而惹來議論紛紛,有人大膽猜測黑衣男並非入屋爆竊,而是偷情,「嘩!情夫真係會爬窗走㗎」、「可能係偷食,老公突然返嚟」,甚至有人估計「整整下水喉,人哋老公返咗嚟,費事俾人誤會咋」。

入屋偷情,又或者偷嘢都係入屋犯法。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1121_00822_001.html

問翁小姐咪知囉

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-21 08:53 PM 發表
人為財死,不過會唔會有人為咗偷食,連命都唔要?
色字頭上一把刀

引用:
原帖由 kmake 於 2021-11-21 08:54 PM 發表
問翁小姐咪知囉
乜個女戶主係姓翁咩?

姣婆遇著脂粉客,
狗上瓦坑有條路。

可能偷情

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-21 08:53 PM 發表
人為財死,不過會唔會有人為咗偷食,連命都唔要?
你可以試吓

又係黑衣曱甴。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-11-21 10:33 PM 發表

乜個女戶主係姓翁咩?
當年翁x晶個老契偷情跌死咗

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-22 12:05 AM 發表

當年翁x晶個老契偷情跌死咗
哦!呢單嘢我記得。嗰間大廈喺上環太平山街,嗰個係姓翁嘅女士個上司,師傅收到風上去踢鬥,點不知有人淆底走去窗台,點知跌咗落街。佢死口唔認話自己有啲乜嘢?只係為執煙仔,事後嗰個律師梗係騎鶴西遊啦!

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-11-21 10:39 PM 發表
可能偷情
極有可能!一定要查清楚究竟係有人報假案,定係有人入屋老爆?

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-11-21 10:48 PM 發表

你可以試吓
色字頭上一把刀。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-11-21 11:46 PM 發表
又係黑衣曱甴。
睇幅相嗰個人真係似著黑色衣服喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]