• 瀏覽: 40,637
  • 回覆: 210
+4
中國外交部周日(21日)宣布,把中國與立陶宛的外交關係,由大使級降為代辦級。外交部聲明指出,立陶宛上周四(18日)不顧中

現階段北京做外交降格是必需要,但是已經足夠。因為立陶宛那邊正與白俄羅斯因為邊界問題而引起衝突,北京是可以支持白俄羅斯,傳立陶宛處於兩難的局面。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 1121_00952_001.html

蘿莉有三好,身嬌腰柔易推倒

恭喜立淘完成功入坑!🇨🇳🇨🇳🇨🇳

主謀唔係立陶宛 而係美國
睇黎之前個視像會議 除左已經宣佈會做果D之外
其他成果將會被沒收
有時真係唔明白 明明拜登政府係急於想短期內舒緩國內問題
而現時亦只得中國可以幫佢
但而家咁玩法 究竟想點呢

低級國家淪為老尾低級別走狗!
為咗粒糖輸間廠就係呢亭!

阿爺,再強硬D

呢個時候充分考驗 taiwan係唔係真係can help

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-11-21 12:14 PM 發表
主謀唔係立陶宛 而係美國
睇黎之前個視像會議 除左已經宣佈會做果D之外
其他成果將會被沒收
有時真係唔明白 明明拜登政府係急於想短期內舒緩國內問題
而現時亦只得中國可以幫佢
但而家咁玩法 究竟想點呢
因為我國拒絕幫老美

立陶宛有種

斷交啦!仲忍

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-11-21 12:19 PM 發表
呢個時候充分考驗 taiwan係唔係真係can help
不用怕

立陶宛既"盟友""應該"好可靠既

連跟小國絶交都唔敢,【失望】。😓

引用:
原帖由 門前送行 於 2021-11-21 12:17 PM 發表
阿爺,再強硬D
應該立即斷交,沒收在華資產,限其24小時豆正錯誤,否則發兵西佂,討伐立逃丸

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2021-11-21 12:15 PM 發表
低級國家淪為老尾低級別走狗!
為咗粒糖輸間廠就係呢亭!
像呆灣一樣,輸了國家又如何,最緊要可以富了政棍

引用:
原帖由 lubet 於 2021-11-21 12:25 PM 發表

應該立即斷交,沒收在華資產,限其24小時豆正錯誤,否則發兵西佂,討伐立逃丸
放心,白俄羅斯亦想那麼做,不如資助白俄羅斯還比較實際。

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-11-21 12:00 PM 發表
中國外交部周日(21日)宣布,把中國與立陶宛的外交關係,由大使級降為代辦級。外交部聲明指出,立陶宛上周四(18日)不顧中

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20211121/photo/bkn-20211121113948452-1121_00952_001_01b.jpg?20211121115324

現階段北京做外交降格是必需要,但是已經足夠。因為 ...
直頭斷交仲好! 立毛丸😎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]