• 瀏覽: 8,555
  • 回覆: 28
+2
話說大陸今時今日確診者多的時候,香港掃樓每棟樓都零確診時,居然係多疫症發現地要檢測零確診地方可唔可以通關,不L知所謂,個班每月收高薪的正苦公務員擺明比人蝦 唉 咁癈的人做到咁的位硬擦鞋而得

請問有人可以答到我點解大陸咁多確診者,反而係大陸要過黎香港檢查香港零確診的香港

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-21 10:38 AM 發表
話說大陸今時今日確診者多的時候,香港掃樓每棟樓都零確診時,居然係多疫症發現地要檢測零確診地方可唔可以通關,不L知所謂,個班每月收高薪的正苦公務員擺明比人蝦 唉 咁癈的人做到咁的位硬擦鞋而得
我以為你講緊美國?
你老美死於美國肺炎的人數高達70萬, 中國只死了數萬, 是中國的十倍, 但她仍然不順從國際專家的研究結果, 為求轉移視線, 死心不息地追溯源頭, 但她自己又不讓人查她那出事後急急關閉的實驗室
蝦人蝦到咁既地步........

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-21 05:03 PM 發表
請問有人可以答到我點解大陸咁多確診者,反而係大陸要過黎香港檢查香港零確診的香港
你不服可以不去大陸,可以對大陸封關。大陸並不在乎。
現在是香港有求于大陸,照着別人的規矩辦事很正常啊。
你以為香港是美國啊,可以帶刀要飯 ?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-11-22 10:48 AM 發表

你不服可以不去大陸,可以對大陸封關。大陸並不在乎。
現在是香港有求于大陸,照着別人的規矩辦事很正常啊。
你以為香港是美國啊,可以帶刀要飯 ?
我除探親外從唔會上大陸依個周街污糟的地方,所以開唔開關冇關係,反而開關會令帶水貨客又擁到香港馬鳩煩。咩美國可以帶刀的嗎?唔係大陸隨街打人同嗎?係咁係到抵毀別國去抬高自己就可以高高在上 大陸係污糟的地方同冇教育人士超多的地方是不淨的事實。

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 01:10 PM 發表

我除探親外從唔會上大陸依個周街污糟的地方,所以開唔開關冇關係,反而開關會令帶水貨客又擁到香港馬鳩煩。咩美國可以帶刀的嗎?唔係大陸隨街打人同嗎?係咁係到抵毀別國去抬高自己就可以高高在上 大陸係污糟的地方同冇教育人士超多的地方是不淨的事實。
你自己才是在詆毀大陸,大陸怎么就周街污濁了?
你不去並不差你一個,大把香港人想上大陸,入鄉隨俗,跟隨大陸做法理所應當。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-11-22 01:34 PM 發表

你自己才是在詆毀大陸,大陸怎么就周街污濁了?
你不去並不差你一個,大把香港人想上大陸,入鄉隨俗,跟隨大陸做法理所應當。
擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor, 只有新移民先想開關。香港人只想開外國關。不過唔駛問你唔會認架啦。 stop la. 完

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 04:47 PM 發表

擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor
算吧啦,你的主子美國的基建一塌糊塗,費城肯辛頓街的喪尸街景連印度都自嘆不如。
你這美國狗還在這吠,香港是中國的城市,要在這呆,就要遵守中國法律。
最好滾去費城,周街污糟最符合你這個曱甴。

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 01:10 PM 發表

on狗人總有on狗事,留係度只會有排你開心,我保證日日開心天天開心,人生總更精彩的,,精彩精彩

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 04:47 PM 發表

擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor, 只有新移民先想開關。香港人只想開外國關。不過唔駛問你唔會認架啦。 stop la. 完
唔低得呀,開外國關呀,等下囉

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-11-22 09:32 AM 發表

我以為你講緊美國?
你老美死於美國肺炎的人數高達70萬, 中國只死了數萬, 是中國的十倍, 但她仍然不順從國際專家的研究結果, 為求轉移視線, 死心不息地追溯源頭, 但她自己又不讓人查她那出事後急急關閉的實驗室
蝦人蝦到咁既地步........
尾國疫症死咗 771,118 人,中國死咗 4,849 人。

引用:

https://www.youtube.com/watch?v=yRWmKh13b50

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-11-22 07:01 PM 發表

樓主唔識英文😎佢以為呢度係大陸😩
係大陸,美洲新大陸。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-11-22 06:26 PM 發表

尾國疫症死咗 771,118 人,中國死咗 4,849 人。

多謝師更正!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]