• 瀏覽: 7,402
  • 回覆: 59
+12
【on.cc東網專訊】政府今日(17日)更新新冠疫苗接種監測,截至本周日(14日)晚上11時59分,過去1個星期,衞生署共接獲35宗涉及曾打針人士的異常事件報告,其中包括1名13歲少年接種首劑由內地及德國合研的復必泰疫苗後,1天內出現胸痛,懷疑為心肌炎或心包炎,

打針又打死人 

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/13歲仔接種復必泰後現心肌炎-累計47人打針後14天內死亡-103656026.html

打科興啦. 穩陣好多.

都係個句, 唔打唔知身體好. 

死亡個案的確係同打針有D關係. 

但主要都係自己身體差,   但如果無打, 又可能真係唔會死.

老美的復必泰是毒藥還是疫苗?

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-11-20 09:39 AM 發表
打科興啦. 穩陣好多.
同意
我們十四億人接種了,也完全沒有人死亡的報導,完全吊打他們的復必泰

從疫苗接種計劃開始截至 2021 年 10 月 31 日,衞生署共接獲 115 宗在接
種疫苗後 14 天內出現症狀的懷疑心肌炎或心包炎的報告。在審視這些個案
的臨床數據後,其中 14 宗個案被認為不屬於心肌炎或心包炎,五宗缺乏足
夠資料以作評估,另外 12 宗個案需要更多臨床資料才能總結其評估。餘下
的 84 宗個案涉及 68 名男子和 16 名女子,年齡介乎 12 至 72 歲。這些個案
中,有 81 人曾接種復必泰疫苗[個案比率:0.0004% (即每接種十萬劑有 1.4
宗)]。這 81 宗報告中,其中 32 宗涉及 27 男 5 女年齡介乎 12 至 15 歲的青
少年[個案比率:0.013%]。

引用:
原帖由 水哥 於 2021-11-20 09:03 AM 發表
【on.cc東網專訊】政府今日(17日)更新新冠疫苗接種監測,截至本周日(14日)晚上11時59分,過去1個星期,衞生署共接獲35宗涉及曾打針人士的異常事件報告,其中包括1名13歲少年接種首劑由內地及德國合研的復必泰疫苗後,1天內出現胸痛,懷疑為心肌炎或心包炎,

打針又打死人 

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/13歲仔接種復必泰後現心肌炎-累計47人打針後14天內死亡-103656026.html
呢D係乜L野標題
個13歲仔係情況穩定喎
「1天內出現胸痛,懷疑為心肌炎或心包炎,情況穩定」

專家話未必有關係

患新冠死嘅機會真係細好多

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-11-20 12:18 PM 發表
患新冠死嘅機會真係細好多
2018年流感死3百幾人 政府唔搞防疫無逼針
2020 2021 c19死兩百幾人竟然封城封區 強檢 逼針 打死人重要唔關針事

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-11-20 09:39 AM 發表
打科興啦. 穩陣好多.
大陸微博好多打科興出事 

引用:
原帖由 水哥 於 2021-11-20 01:02 PM 發表

2018年流感死3百幾人 政府唔搞防疫無逼針
2020 2021 c19死兩百幾人竟然封城封區 強檢 逼針 打死人重要唔關針事
藥廠要搵錢

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-11-20 11:35 AM 發表
老美的復必泰是毒藥還是疫苗?
復必泰係洛克菲勒同蓋茨搞出嘅。
輝瑞老闆係洛克菲勒家族,BioTech金主係Bill Gate。
佢哋長期謀劃及實施如何減少地球人口。
嫌命長就打佢哋嘅疫苗啦!

附件

IMG_20201128_211453.jpg(423.17 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]