• 瀏覽: 1,630
  • 回覆: 18
本主題由 motivation 於 2021-11-25 05:31 PM 移動
任食燒烤場如雨後春筍,惟多個大型露天燒烤場被揭無牌經營,食環署多年來「隻眼開、隻眼閉」,部分甚至易名再開。不少燒烤場以平價任食作招徠,增設新興兒童充氣遊樂設施,又有燒烤場以貨櫃違規搭建臨時構築物,安全成疑。有立法會議員認為,政府未設立「燒烤牌」制度,令經營者沒有清晰指引和準則依從。 「星期六、日,160蚊位,任食任玩」,上水天平山村的燒烤場存在多年,面積逾萬平方呎,前年東網已踢爆該燒烤場無牌經營,被食環署「冚檔」後又再營業,去年起易名「洗底」至今,打造為親子燒烤樂園。場內有約50張枱和燒烤爐,同時引入多個遊樂設備如充氣彈床、滑梯、三輪車等。 場邊設有多間由貨櫃改建而成的構築物,包括門口售票處、

九華徑無牌燒烤場被人抄家, 上水呢個垃圾無牌燒烤場還會遠嗎

新聞來源連結:
https://today.line.me/hk/v2/article/oWpOnj

熱賣及精選
可能食環署D人都有幫襯呢,係大家唔知背後發生咩事啫

黃屍只要係同流合污嘅所謂同路人就會縱容包庇

must take action

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2021-11-20 10:29 AM 發表

可能有D人有份經營

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-11-20 11:06 AM 發表

可能有D人有份經營
又或者只要曬下某張工作証某類人士就可以一家大細免費任飲任食

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2021-11-20 10:29 AM 發表

最驚係親戚檔,有份
要查

炒咗笑恥佢喇黑暴期間的連儂場任由黑暴做假文宣激起民憤

無食壞人當畀條生路人行
佢哋都養活好多低技術勞動人口

食環狗廢就眾所周知
估唔到主人都係廢
上樑不正

屯門 元朗 大把唔去嘅 

食環署專係做無聊嘢,  呢個蚊型休息地 上市不足半年  竟然喺度洗地

引用:
原帖由 hallowman 於 2021-11-20 03:42 PM 發表

食環狗廢就眾所周知
估唔到主人都係廢
上樑不正
將食環撥歸警隊管理
停食環i外判

加強食環監管,捉蛇王員工
精簡廢柴冗屓hea友

可能食環班科文去show扒屎可以免費食,咁咪隻眼開隻眼閉囉

政府部門仲唔行動???

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]