• 瀏覽: 7,042
  • 回覆: 57
  • 追帖: 2
+2
21歲少女蘇潔茵因胸口痛,在2017年1月4日到瑪嘉烈醫院求醫,在抽骨髓檢查前突然心臟停頓,雖然搶救成功,但終在22天後...

原來心肌炎都幾麻煩,病情可以變得好快好惡劣!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211118/mobile/bkn-20211118173457417-1118_00822_001.html

可以未必是心肌炎,而是更嚴重的疾病而死亡

磚家成日話心肌炎好小事啫,你咪自己去搏囉,我就絕對唔會畀小朋友打覆必泰。

"
心肌炎是指心肌受到病毒、細菌侵犯,使得心臟肌肉層發炎,影響心臟能排出的血量;心肌炎的臨床表現千變萬化,初期並無明顯症狀,很容易與感冒或腸胃炎混淆而忽略,當症狀轉趨嚴重時,可能會出現心臟衰竭、休克或缺血性中風等嚴重併發症,並於數小時或數天內死亡。
"

在2017年1月4日到瑪嘉烈醫院求醫,在抽骨髓檢查前突然心臟停頓

應該打左疫苗啦

https://www.youtube.com/watch?v=HZrSsfafdLs

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-19 08:07 AM 發表
磚家成日話心肌炎好小事啫,你咪自己去搏囉,我就絕對唔會畀小朋友打覆必泰。

"
心肌炎是指心肌受到病毒、細菌侵犯,使得心臟肌肉層發炎,影響心臟能排出的血量;心肌炎的臨床表現千變萬化,初期並無明顯症狀,很容易與感冒或腸胃炎混淆而忽略,當症狀轉趨嚴重時,可能會出現心臟衰竭、休克或缺血性中風等嚴重併發症,並於數小時或數天內死亡。
"
仲要不斷補針,今次死唔去,仲有下次

所以袁膠獸都轉軚,身體最老實  

入院無得到適當治療,失救致死.
7:00急症入院,19:00開藥,隔天5:00才注射. 蛇都死.

身體有咩唔妥盡快求醫

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-11-19 08:50 AM 發表

仲要不斷補針,今次死唔去,仲有下次

所以袁膠獸都轉軚,身體最老實  
袁狗第二針吉大脾

引用:
原帖由 XEO 於 2021-11-19 09:00 AM 發表
入院無得到適當治療,失救致死.
7:00急症入院,19:00開藥,隔天5:00才注射. 蛇都死.
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170403/photo/0403-00176-009b1.jpg
睇時間序,的確有問題。

Rip 🙏

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-19 08:07 AM 發表

"
"
應該今次唔慣打針事!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-11-19 09:44 AM 發表

袁狗第二針吉大脾
然後發現膀胱炎尿道炎,所以第三針唔敢再復必 die

香港中學生打復必泰得心肌炎比美國高五倍

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-19 09:57 AM 發表
香港中學生打復必泰得心肌炎比美國高五倍
明知隻野多副作用都仆到去,政治真係令人眼盲心盲泯滅人性

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]