• 瀏覽: 35,441
  • 回覆: 309
+11

曾在店鋪擺放民主女神的童裝店Chickeeduck老闆周小龍宣布,明年下半年將撤出香港市場。

周小龍表示,同事及家人被跟蹤及抹黑,而一直沿用的內地衣服生產商亦停止合作,近期開始合作的印尼廠商亦受到滋擾,因此決定明年下半年將撤出香港。他指,會將天后分店轉型為小型博物館,而現時的網店則會繼續經營。

Chickeeduck去年曾分別在荃灣愉景新城、屯門市廣場等分店內,擺放「香港民主女神雕像」,先後被相關商場入稟要求移除相關物品。近日,Chickeeduck天后分店被市民投訴在街上涉嫌違法擺放物件,包括諾貝爾和平獎得主劉曉波銅像,引來警方及地政總署等部門到場跟進。而位於位於荃灣的生活百貨亦曾被警方到場就國安法案件進行搜查。至於行政總裁周小龍則原定在去年舉行的立法會選舉中,報名參選體育、演藝、文化及出版界,並成功「入閘」。他早前曾指,東莞海關指其產品宣揚「黑暴」,將其逾萬件貨物全數沒收。

周小龍童裝店Chickeeduck明年下半年將撤出香港市場。資料圖片

點解要等到明年下半年才撤出香港市場,一定有問題

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1776960/即時-港聞-周小龍童裝店明年撤出香港-稱同事及家人被跟蹤

今年啦,下年又搏人唔記得,又唔走咁呀?
即刻走啦,死仆街!!!

咁細雞既都成團人跟蹤你?唔好話自己心虛,週街人覺得系望住你,跟蹤你

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-11-18 15:54 發表
咁細雞既都成團人跟蹤你?唔好話自己心虛,週街人覺得系望住你,跟蹤你
下屬人妻……

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-18 03:52 PM 發表

曾在店鋪擺放民主女神的童裝店Chickeeduck老闆周小龍宣布,明年下半年將撤出香港市場。

周小龍表示,同事及家人被跟蹤及抹黑,而一直沿用的內地衣服生產商亦停止合作,近期開始合作的印尼廠商亦受到滋擾,因此決定明年下半年將撤出香港。他指,會將天后分店轉型為小型博物館,而現時的網店則會繼續經營。

Chickeeduck去年曾分別在荃灣愉景新城、屯門市廣場等分店內,擺放「香港民主女神雕像」 ...
小龍呀,偷食就偷食啦,扮乜春高尚呀。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2021-11-18 03:55 PM 發表

下屬人妻……
全港市民都知嘅手足情深

即係執多一年人妻至走 

跟蹤,跟蹤,跟蹤,跟你老母臭Hi個蹤

其實撤出香港另謀高就,咪一樣係賣大陸成衣

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2021-11-18 03:55 PM 發表

下屬人妻……
原來話偷食果件事,咁佢咁揚,又出名,比人見到影下相唔出奇

又一証明,黃畜係Cls嘅

不知所謂,以為自己係乜嘢大人物咁巴閉。

快走啦冚家剷

真正敗走!!🤭🤭

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-18 03:52 PM 發表

Chickeeduck去年曾分別在荃灣愉景新城、屯門市廣場等分店內,擺放「香港民主女神雕像」 ...
唔好畀佢走啊, 黑暴貨倉點解唔告

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]