• 瀏覽: 4,504
  • 回覆: 43
+2
本港貧窮率(政府未介入前)升至百分之二十三點六,創出新高,需要免費飯盒充飢的基層市民有增無減,但食材價格暴漲,有好心餐廳難抵經營壓力,只好減

港元與尾完掛鈎。
尾角佬狂印銀紙。
鄉講正虎未能與時並進。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... -獨家-食材價暴漲-良心餐廳無奈減派飯

市民都受苦

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-11-18 09:57 AM 發表
本港貧窮率(政府未介入前)升至百分之二十三點六,創出新高,需要免費飯盒充飢的基層市民有增無減,但食材價格暴漲,有好心餐廳難抵經營壓力,只好減

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/bfb7b3504dcc9fd0e8b96d86edf2265e/stheadline/inewsmedia/20211118/share_2021111809085743606.jpg
好心做壞事,明哥派飯,十盒有八盒送到D道友手上,有錢吸毒就冇錢食飯!天天如是。

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-11-18 09:57 AM 發表

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/bfb7b3504dcc9fd0e8b96d86edf2265e/stheadline/inewsmedia/20211118/share_2021111809085743606.jpg
香港連選舉改革都是北京在操刀,關乎香港經濟最底層結構的聯繫滙率又怎會是港府可決定變更?

你要批評港府沒有在掛勾「與時並進」,根本等於中國政府。

好彩我仲有工作能力.........感謝神。

引用:

oj. 全世界都係咁印架啦,剩係香港有通脹咩

可以移民去英國,澳洲人哋當香港人係上賓呀

引用:
原帖由 二叔公 於 2021-11-18 10:22 AM 發表

好心做壞事,明哥派飯,十盒有八盒送到D道友手上,有錢吸毒就冇錢食飯!天天如是。
我仲知道有唔少住私樓嘅廢佬去攞

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-11-18 11:20 AM 發表

我仲知道有唔少住私樓嘅廢佬去攞
唔係呱…………

我就覺得呢,明哥 盡咗能力 就好,派多派少,無非都是要量力而為,不要被「虛名」所累,其實呢,點解唔運用黑報個慈善基金,支助一下明哥呢?到時又可以賺個虛名,黑記又是有一單新聞可賺稿費,真係兩者兼得,好過一直發放負能量咁福佳囉,真係會比天收架!

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-11-18 11:17 AM 發表

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-11-18 11:55 AM 發表
我就覺得呢,明哥 盡咗能力 就好,派多派少,無非都是要量力而為,不要被「虛名」所累,其實呢,點解唔運用黑報個慈善基金,支助一下明哥呢?到時又可以賺個虛名,黑記又是有一單新聞可賺稿費,真係兩者兼得,好過一直發放負能量咁福佳囉,真係會比天收架!
有疑問
食店小店成日話租先係最大成本......明哥唔係平租咩.....咁食材應該影響唔大

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-11-18 10:23 AM 發表

香港連選舉改革都是北京在操刀,關乎香港經濟最底層結構的聯繫滙率又怎會是港府可決定變更?

你要批評港府沒有在掛勾「與時並進」,根本等於中國政府。
仆街又鳩UP,抹黑中央,收手
就係你班曱甴🪳日日攪屎棍

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-11-18 11:17 AM 發表
大好機會,蝗仁不能錯過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]