• 瀏覽: 1,791
  • 回覆: 16
漁護署早前宣布,將捕捉在市區出現的野豬並人道毀滅。截至今日下年 2 時許,警方單日已接獲 10 宗發現野豬的報...

個D動物權益份子理據好牽強,話應該將野豬絕育但唔可以殺,咁將野豬絕育一樣係傷害野豬嘅生育權嘅啫……所以話佢哋嘅理由不知所謂
而家野豬傷害嘅唔係佢哋嘅家人,影響唔到佢哋生活,梗係扮晒有愛心~
咁關心野豬,點解佢自己唔搬上山日日照顧野豬D起居飲食,咁野豬就唔使走落市區滋擾市民~

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/society/警方單日接最少-10-宗野豬出沒-創殺豬令以來新高-黃竹坑-5-豬路邊睡覺無人受傷

支持政府捕殺泛濫野豬群

no eye see!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2021-11-18 11:28 AM 發表
no eye see!
贊成定反對?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-11-18 01:57 PM 發表

贊成定反對?
佢哋唔出市區咬人就冇問題
而且又不停咁生。。。
對人類有威脅就唯有殺咗佢哋。。。

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2021-11-18 02:02 PM 發表

佢哋唔出市區咬人就冇問題
而且又不停咁生。。。
對人類有威脅就唯有殺咗佢哋。。。
點叫野豬唔出市區?😂 野豬識聽人話?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-11-18 02:06 PM 發表

點叫野豬唔出市區?😂 野豬識聽人話?
以前行山唔好話見野豬,連黑影都好難見到!係現在d無聊人懶好心去餵野豬,攪到佢哋數量激増和唔怕人,我認為政府應該對餵野豬人士重罰,最好判埋坐監。

引用:
原帖由 phmo 於 2021-11-18 02:15 PM 發表

以前行山唔好話見野豬,連黑影都好難見到!係現在d無聊人懶好心去餵野豬,攪到佢哋數量激増和唔怕人,我認為政府應該對餵野豬人士重罰,最好判埋坐監。
英雄所見略同👍……殺野豬係治標,禁絕餵野豬係治本之道

無人提馬騮山嘅?漁護署幾時做嘢?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-11-18 09:23 發表
漁護署早前宣布,將捕捉在市區出現的野豬並人道毀滅。截至今日下年 2 時許,警方單日已接獲 10 宗發現野豬的報...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/1_QMOSXA5.jpg

個D動物權益份子理據好牽強,話應該將野豬絕育但唔可以殺,咁將野豬絕育一樣係傷害野豬嘅生育權嘅啫……所以話佢哋嘅理由 ...

good job

引用:
原帖由 win1007 於 2021-11-18 06:49 PM 發表
無人提馬騮山嘅?漁護署幾時做嘢?
我都贊成獵殺埋馬騮山D馬騮,減少數量。
根本絕育措施係失敗,只係個D動物權益份子唔承認啫……
而家成座馬騮山都有陣馬騮屎味,入到去通地馬騮屎,多到避唔到,一定會踩屎💩 空氣入面有屎味,搞到我都唔去馬騮山行山了

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-11-18 06:52 PM 發表
睇住嚟丫⋯🐖滅門兇手!好快有報應
呢班披著人皮扮人的魔鬼⋯
咁偉大你應該搬入野豬林每日照顧野豬三餐,咁野豬就唔使走落市區俾人殺囉😊

引用:
原帖由 3070 於 2021-11-18 09:20 PM 發表
good job
冇錯🤝,漁護署做得好,應該常態化捕殺野豬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]