• 瀏覽: 19,028
  • 回覆: 155
引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-11-19 05:35 PM 發表

到時地球都毀滅了唔適合人住,俾你贏咗有乜用?
系啊,美國佬吾好先挑釁,發動核戰咯。

中國不想發動,所以中國只有小量的核彈。

引用:
原帖由 秋落 於 2021-11-19 02:53 PM 發表
你的年紀又幾大啊?講人海戰術。
自從韓戰之后,大陸相信火力就是正義,不會再玩人海戰術啦。

人海戰術靠意志,不容易。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-19 05:52 PM 發表

系啊,美國佬吾好先挑釁,發動核戰咯。

中國不想發動,所以中國只有小量的核彈。
中國核彈已在增加,拉近同美國距離

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2021-11-19 05:41 PM 發表

因為佢哋喺上世紀五六十年代美蘇冷戰高峰期時向國民做咗好多核防護教肓工作
佢哋 dna 改造工程好成熟,年輕一代大部份人肉體已經得到強化,所以一般核彈都傷唔到佢哋
小部分仲發生突變,漫威入面角色其實大部分都係真實存在

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-19 05:54 PM 發表

自從韓戰之后,大陸相信火力就是正義,不會再玩人海戰術啦。

人海戰術靠意志,不容易。
西方媒體誤導世人將中國軍人在戰場運用不同戰術消滅敵人污衊為人海戰術。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-19 09:05 AM 發表

所以中國好聰明,只保證可以有報復的手段,可以令對方重傷,而不需要好像美俄那樣的有數千枚核彈。

中國文明默默耕耘,發展經濟,不會像十字狗那樣的海盜思維,日日想打劫。
這政策相信都係一時

始終是超越美國才可長久安穩!

所以中國要繼續創新及強大才有生路!

美國都話吾會在中國沿海打!派D卒仔周邊玩下碰撞,佢地攻打大陸冇信心會勝利,因為俄羅斯打歐洲抽水,根本冇能力打兩邊戰鬥

引用:
原帖由 晶晶向上 於 2021-11-17 05:55 PM 發表
如果中國同美國發生戰爭(軍事上), 係唔互射核彈嘅情況下, 理論上應該係美國會獲勝
美國嘅航空母艦會令中國失去制海同制空權
中國真係只可以靠人海戰術打?
兩國開戰,美國在西太會無立足之地,全世界的反美勢力會乘勢而上,美國會被扯落神壇,國土甚至會被肢解,因為現在的中國已不是韓戰時的中國。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-11-20 09:35 AM 發表

兩國開戰,美國在西太會無立足之地,全世界的反美勢力會乘勢而上,美國會被扯落神壇,國土甚至會被肢解,因為現在的中國已不是韓戰時的中國。
咁更加要打核大戰先至可以取勝,損失一半人口唔係問題

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-19 07:33 PM 發表

這政策相信都係一時

始終是超越美國才可長久安穩!

所以中國要繼續創新及強大才有生路!
事實是如果沒有開戰,美國的膨大軍事開支,11支航空武艦戰鬥群就變成了中國的商船的護航艦隊。所以大陸的國策是避免戰爭。對武統台灣絕對有耐心。
現在就看黃狗的爹爹有沒有耐心了。中國的國策應該是讓黃狗爹爹美國不要失去耐心。主動發動戰爭。

在第一島鏈之間決戰, 現今主場中國係無其他國可以戰勝,
五屎眼聯盟他們都知不能戰勝,
美狗在90年代只顧中東石油, 錯失戰勝中國的機會

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-11-19 12:12 PM 發表

美國單靠導彈攻撃,點贏到呀?係掂朝鮮同越戰一早就攪掂咗啦,你估佢炸彈用得少咩?航母要深入敵方至有威力,佢敢去博命咩?咁大型戰爭,消耗咁利害,仲有補給困難未計數添。
白人條命貴唔想同黃皮搏,就算1個白人換7個黃皮都係唔抵

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-19 09:05 AM 發表

所以中國好聰明,只保證可以有報復的手段,可以令對方重傷,而不需要好像美俄那樣的有數千枚核彈。

中國文明默默耕耘,發展經濟,不會像十字狗那樣的海盜思維,日日想打劫。
你死啦,得罪宗教勢力,西方文明GA搖籃... 你大獲啦~

引用:
原帖由 晶晶向上 於 2021-11-17 05:55 PM 發表
如果中國同美國發生戰爭(軍事上), 係唔互射核彈嘅情況下, 理論上應該係美國會獲勝
美國嘅航空母艦會令中國失去制海同制空權
中國真係只可以靠人海戰術打?
老美除航空母艦外, 新近還有航空母機

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-20 01:50 PM 發表

白人條命貴唔想同黃皮搏,就算1個白人換7個黃皮都係唔抵
咁怕死,想贏?難啲囉。等班台灣人開口埋口仲話核戰,基本係妙想天開至真。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]