• 瀏覽: 19,024
  • 回覆: 155
引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2021-11-18 12:09 PM 發表

美國可以炸到中國土地幾百年唔適合人類生存,你匿喺防空洞幾百年?只要將攻擊中國嘅核武set喺地面爆炸,從而做成大量輻射塵污染地表就可以做到
咁樣嘅話所有人類都唔夠生存,完全無利益打嚟做乜?

以目前嘅中美戰略,中國在經濟、工業、科技、軍事、文化戰略都在節節領先,相反美國正在不斷萎縮。我個人完全睇唔到美國有打算贏正在旭日初昇的中國。

你哋講嘅所謂核彈5000只係一個笑話因為根本就唔唔會發射到100個個世界已經滅亡。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-11-18 01:04 PM 發表

根本晒氣,美國佬點會打。常規唔夠打,最後又玩核戰,最終搞到自己重傷甚至滅國。佢本土安全又無受威脅,佢有乜野誘因要做哩件事,完全自己捉蟲。
現在為止, 中國防到美國既核導彈,美國防唔到中國既超音速核彈啦

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2021-11-18 02:49 PM 發表

咁樣嘅話所有人類都唔夠生存,完全無利益打嚟做乜?

以目前嘅中美戰略,中國在經濟、工業、科技、軍事、文化戰略都在節節領先,相反美國正在不斷萎縮。我個人完全睇唔到美國有打算贏正在旭日初昇的中國。

你哋講嘅所謂核彈5000只係一個笑話因為根本就唔唔會發射到100個個世界已經滅亡。
事實,美國只要一粒核彈射向中國,全世界經濟都會混亂,美國好大可能發生內戰了

美帝只會同三流國家開戰, 對住大國咪又係係人地門口行吓企吓示下威, 仲同你博命咩, 如果真係要打, 都係睇地點, 如果係第二島鏈內, 相信中國都可以應付到, 如果係以外地方, 

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-11-18 02:53 PM 發表

事實,美國只要一粒核彈射向中國,全世界經濟都會混亂,美國好大可能發生內戰了
美國嘅經濟同工業制造已經發展成不可逆轉的外向型發展,即係全部都係外判加工,自己本土無法生產整個產品/武器。

以史為鑒,羅馬帝國同樣都係衰亡於這種外向型經濟的過度發展。

所以只要中國只守好南海,只圍不登陸台灣,十年之後美國會自己縮少為歐洲強權無法再干擾印太地區。

個程況係已經去到根本無必要打仗就可以收美國皮。

其實講有幾多千支核彈無咩意思.... 不如數下老尾仲剩番幾多可以隨時可以射得嘅ICBM好過

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2021-11-18 12:09 PM 發表

美國可以炸到中國土地幾百年唔適合人類生存,你匿喺防空洞幾百年?只要將攻擊中國嘅核武set喺地面爆炸,從而做成大量輻射塵污染地表就可以做到
只要將攻擊中國嘅核武set喺地面爆炸, 中國土地幾百年唔適合人類生存, (打游戲機就得), 想清楚年青人, 一旦爆幾十個核彈, 核冬天形成全人類都走上光明上帝路.

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-18 02:03 PM 發表

錯了,系人都知道美國有絕對的power,但是中國的反制,也可以令美國重傷,
令佢重創佢已經唔會同你打,中國又唔會主動向美國發動攻擊,係老美要自己哪屎上身。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-11-18 04:38 PM 發表

令佢重創佢已經唔會同你打,中國又唔會主動向美國發動攻擊,係老美要自己哪屎上身。
這就是中國的核武政策。因為美國佬充滿陰毛論,如果他覺得你可以滅他,你最好有這種能力。如果你沒有這種能力,就會被他滅了。就像伊拉克,他覺得伊拉克有大殺傷武器,但是伊拉克卻沒有,結果就被滅了。

以前老尾打唔贏 依家更加唔會

引用:

又係哩D人地就瓜晒,佢就如常繼續生活既on 9 理論,諗下都知有無可能會咁。

第一島鏈內,美國的戰爭成本是中國的幾倍,美國的經濟體量並沒有中國的幾倍,美國人不會打的

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-11-18 04:41 PM 發表

這就是中國的核武政策。因為美國佬充滿陰毛論,如果他覺得你可以滅他,你最好有這種能力。如果你沒有這種能力,就會被他滅了。就像伊拉克,他覺得伊拉克有大殺傷武器,但是伊拉克卻沒有,結果就被滅了。
伊拉克係老屈佢有大殺傷武器做出兵借口。老美只會打弱國,當你有核已經唔敢打你,北韓完美地引證左哩一點。

引用:
原帖由 Iri 於 2021-11-17 07:29 PM 發表
中美已經有默契 不會正面開戰
打代理戰 美國伊朗決戰波斯灣
中俄幫伊朗
伊朗勝就升格為波斯一帶一路成真
也許今年?明年?
波斯搞不過土雞

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-11-18 04:53 PM 發表

伊拉克係老屈佢有大殺傷武器做出兵借口。老美只會打弱國,當你有核已經唔敢打你,北韓完美地引證左哩一點。
他話你有,你最好就真的有。