• 瀏覽: 5,217
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
對於有報道指,摩根大通行政總裁戴蒙早前抵達香港,短暫停留32小時,獲豁免隔離檢疫,隨後飛往倫敦。行政長官林鄭月娥出席行會前表示,有關個案是按相關條例,由政策局提出,經政務司司長以個人身份批核。

林鄭月娥表示,據她了解,批核理據是基於經濟原因,畢竟屬一間好大的銀行,在香港有重要業務,有關人士要來港工作一日多的時間,但強調有關人士行程是有限制,風險屬可控。  

------------------------------------------

黃鄭舔少一日崇鬼子都唔得

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1620015-20211116.htm?spTabChangeable=0

隻鬼去過既地方接觸過既人都做強制檢測囉

林太咁講,即係有事果時政務司司長背黑鍋哦?有人認頭就得勒~~到時記得找數~~~

條友可能覺得香港唔係與病毒共存,安全好多,風頭火勢,來香港避吓風,所以非要親身來不可。😅

又係經濟原因

有錢大於一切

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-11-16 11:39 AM 發表
對於有報道指,摩根大通行政總裁戴蒙早前抵達香港,短暫停留32小時,獲豁免隔離檢疫,隨後飛往倫敦。行政長官林鄭月娥出席行會前表示,有關個案是按相關條例,由政策局提出,經政務司司長以個人身份批核。

林鄭月娥表示,據她了解,批核理據是基於經濟原因,畢竟屬一間好大的銀行,在香港有重要業務,有關人士要來港工作一日多的時間,但強調有關人士行程是有限制,風險屬可控。  

----------------- ...
一個通關同一間公司總裁相比誰輕誰重
相對特首講的經濟問題
只不過是一個笑話

所以咪同大陸通關無期囉!
柒蛾!
有身份既就豁免, 不如直接取消所有檢疫啦!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-16 11:50 AM 發表
又係經濟原因
所以政府咁耐都唔行大陸個套就係經濟原因,兩年唔通關嘅主因。
睇嚟香港嘅經濟係香港人親身奶鬼先有,視像唔得嘅

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-16 11:50 AM 發表
又係經濟原因
佢呢個講法 (經濟原因而豁免檢疫), 反映係佢心目中, 無背靠祖國呢回事.
一個人帶來既經濟, 比通關更大更重要.

佢既英殖奴性真係好重.

佢試吓同阿爺講"基於經濟原因", 肯定通關無望。

香港市民團聚又點???可以拖??

摩根大通對香港有乜經濟幫助???

即是人命無經濟咁重要?

快引㡱辭職啦

一家大小都是外國人

所以淋病跪

否則佢的經濟有問題而不是香港經濟有問題

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-11-16 11:39 AM 發表

----------------- ...
成班官都無guts,存僥幸心態,一單豁免中招嘅話已經可以將清零嘅成果徹底粉碎⋯⋯

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]