• 瀏覽: 5,472
  • 回覆: 103
+3
47名民主派人士被指組織或參與民主派初選,今年2月底被落案控告「串謀顛覆國家政權」罪,案件至今仍未開審,僅14名被告獲准保釋,其餘33名被告被還

唔覺亂來,而家大把年青人因被呢班人煽惑出來搞事而坐緊監!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/700641/初選案-律政司申延至明年2月再訊-33人未審先囚1年-家屬批亂來

家屬? 有無驗過DNA先

當然啦,比呢班畜生保釋,咪即係比機會佢哋走佬。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-16 11:43 AM 發表
點解要拖咁耐?如果佢地有罪,就判佢地十年八年,冇罪就立即釋放佢地,依家搞到兩頭唔到岸,咁即係咩意思
法律程序大晒
拖咁耐證人唔記得邊個有so ???

其實「手足」算唔算「家屬」?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-16 11:43 AM 發表
點解要拖咁耐?如果佢地有罪,就判佢地十年八年,冇罪就立即釋放佢地,依家搞到兩頭唔到岸,咁即係咩意思
坐定笠六 十年起跳坐一年先仲有9年坐

又一班唔見樣嘅家屬

初選都係亂來

會走得甩咩

本來就唔使拖咁耐,無奈有條 杏+橙,硬係要 法庭 去離清 共同犯罪 的法律觀點,結果咪拖下拖下,拖到上終審幾位法官 去離清 共同犯罪的法律觀點,等律政司可以依法控告囉,玩法律程序,唔通唔使還呀,不過係d黃人去還咁解之嘛!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-16 11:45 AM 發表

法律程序大晒
拖咁耐證人唔記得邊個有so ???
呢鑊嘢,大部分都有文件同宣傳物品、新聞片段,哈哈……

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-11-16 12:16 PM 發表
本來就唔使拖咁耐,無奈有條 杏+橙,硬係要 法庭 去離清 共同犯罪 的法律觀點,結果咪拖下拖下,拖到上終審幾位法官 去離清 共同犯罪的法律觀點,等律政司可以依法控告囉,玩法律程序,唔通唔使還呀,不過係d黃人去還咁解之嘛!
小黃一向鍾意賣弄小聰明,玩捐窿捐罅,一副你奈我唔何的模樣,今次瀨到一褲都係。

心知肚明

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-11-16 11:25 AM 發表
47名民主派人士被指組織或參與民主派初選,今年2月底被落案控告「串謀顛覆國家政權」罪,案件至今仍未開審,僅14名被告獲准保釋,其餘33名被告被還

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211114/536567291609878528214786.jpeg/OhmTHaAwBlc3rQFUe3hLl6syLgxKQObqjuTujo7k7o4

唔覺 ...
初選案目前共有14人獲准保釋,包括鄭達鴻、彭卓棋、何啟明、黃碧雲、施德來、柯耀林、李予信、楊雪盈、劉偉聰、呂智恆、林景楠、鄒家成、余慧明及陳志全。

放d魚毛蝦仔出黎 睇下仲釣唔釣到大魚?

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]