• 瀏覽: 5,543
  • 回覆: 50
美國11月15日表示,俄羅斯15日發射導彈擊毀一枚衛星,產生大量碎片造成太空垃圾,迫使國際太空站的太空人要緊急躲在太空艙內,斥責俄方此舉是魯莽

不理俄羅斯發射導彈上太空是對是錯,美國都一樣會責難俄羅斯,同樣的事,我又不信美國沒做過,只是美國自己做就理所當然,別人做就變成了威脅。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/701252/美國-俄羅斯反衛星導彈測試產生碎片構成威脅

無威脅 試射嚟做乜 就係用嚟威脅敵人 

怪不得俄佬咁惡啦,衛星都可以用導彈打碎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-11-16 11:33 AM 發表
怪不得俄佬咁惡啦,衛星都可以用導彈打碎
中國都可以的😁

乜原來導彈產生碎片會構成威脅咩?點解有啲國家做咗咁導彈呢?

美國係咪忘記咗太空站主要係俄羅斯起既?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-11-16 11:06 AM 發表
美國11月15日表示,俄羅斯15日發射導彈擊毀一枚衛星,產生大量碎片造成太空垃圾,迫使國際太空站的太空人要緊急躲在太空艙內,斥責俄方此舉是魯莽

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211116/537222620605583360328190.jpeg/vh6WKRRxj_kfa5io-XvzEW6rGF2x0LSaM1-YoDNfmKA?v=w1280r16_9
美國佬話我殺平民都係無錯嘅,你拉一個平民你唔啱

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-11-16 11:06 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211116/537222620605583360328190.jpeg/vh6WKRRxj_kfa5io-XvzEW6rGF2x0LSaM1-YoDNfmKA?v=w1280r16_9
🤔現時資料不足…

俄羅斯個反衛星導彈是射去自己國土上空…還是其他國家上空….還是公海上空?

咁美國衛星同太空站又起了咩野地方的上空?

🤔等有上面資料再作評論。

其實唔係會爆到離開地球引力既咩

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-11-16 02:32 PM 發表

🤔現時資料不足…

俄羅斯個反衛星導彈是射去自己國土上空…還是其他國家上空….還是公海上空?

🤔即北韓在自己國家內試射導彈…

之後美國同南韓坐起自己屋內話好驚…

北韓影響到我的生命…

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-11-16 02:32 PM 發表

🤔現時資料不足…

算啦.....大陸火箭殘骸都話跌落地擊到人啦
太空ar

碎片只係威脅國際太空站??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-16 02:37 PM 發表
碎片只係威脅國際太空站??
如果國際太空站沒有美國太空人,美國可能會說沒有任何威脅。

gps定位
咪隨時會比俄佬打爆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]