• 瀏覽: 21,182
  • 回覆: 82
+6
中國國家主席習近平與美國總統拜登於北京時間周二(16日)早上8時46分舉行視像會面,就中美關係和雙方共同關心的問題交換意

中美今次視訊會議,是世界矚目的頭等大事,兩人會議內容勢將成為今後的指標及大方向,但在現今中美關係及美方一直不改其霸道行徑,在下對會議結果絕不樂觀!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 1116_00952_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
talk show

開場白俾全世界睇,閉門會議你哋係睇唔到嘅。最大成果是美國減關稅,中國增加採購。至於已經曝光嘅美軍在台人員會撤回美國,台軍秘密派人去美國受訓。

美國人同你傾背後揸著把刀預備插你

老美野心太大,唔會有結果

今次習大大肯見拜登,一定己準備好晒,一旦談不攏。。。
今後世界精彩了!

我講真你又唔信

算吧啦,真相只有玩緊遊戲果班先會知,我地被人玩既無權知架~~知道太多隨時命仔都無啊~~~台戲神睇緊,一切在神掌握之中~~大家唔使驚,趕緊信主,咁先係長遠保命之策?職業病發作~~又傳福音~~~我幾時做左牧師?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-11-16 10:09 AM 發表
今次習大大肯見拜登,一定己準備好晒,一旦談不攏。。。
今後世界精彩了!
北京時間8:46

美國係幾點???

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-11-16 10:19 AM 發表

北京時間8:46

美國係幾點???
19;45 .🤭

普薩基此前在例行記者招待會上說:「會談將在今日晚上以虛擬的形式持續一兩個小時。我們認為這是確立反映美國價值觀風格的與中國競爭的規則、讓中國按照規則行事的機會。」

哈,又一傻西要中國跟你規則玩,係嘅你老美就唔洗求見習大大啦!🤣🤣🤣

吾知澳洲莫埋心今日諗緊乜呢?

擺櫈幾時有坦誠??廢話多多

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-11-16 10:20 AM 發表

19;45 .🤭
又要加班?

表面笑騎騎
閉門之後既野無人知
始終政治係最黑暗
只係仲有班傻仔比政治操控

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]