• 瀏覽: 11,210
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
+3
政府早前要求市民進入政府場所時,必須使用「安心出行」程式,惟選舉管理委員會日前宣布,選民到票站毋須使用「安心出行」。港大感染及傳染病中心總

其實係。點解短時間入政府大樓要,但投票又唔駛?
講唔通。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/700940/票站毋須用安心出行-何栢良-投票多人參與-用安心-理所當然

既然依家推廣 投票用埋更加安心同合理

政府話清零就清零,話大爆發就大爆發,票站一粒菌都冇就一粒菌都冇㗎喇,信政府就ok😂😂

何栢良.................係咪話禁堂食果條友??

多膠魚啦,唔用安心的通常是黃人同老人,黃人想投的人都入唔到閘,所以都唔想去投啦,而入唔到閘果d都唔需要再呃d唔識字嘅老人家去投他一票了!

有人想拖低投票率?

不過,正苦的確要做吓嘢等投票嘅選民喺疲情之下有保障啲!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-11-15 02:13 PM 發表
政府早前要求市民進入政府場所時,必須使用「安心出行」程式,惟選舉管理委員會日前宣布,選民到票站毋須使用「安心出行」。港大感染及傳染病中心總

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211107/534075028426199040573604.jpeg/uFLZ1gfG7w8BfCZDzETktq9hhFFEZiVJczsyLHM7Miw?v=w1280r16_9
入政府大樓,跟入票站係唔同地方,不能混為一談!

點解買外賣唔駛先?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-11-15 03:58 PM 發表

入政府大樓,跟入票站係唔同地方,不能混為一談!
投票要共用印章,又要和人交談,去郵局寄信乜都唔駛,從風險角度口邊個高啲?
仲有,票站唔係政府物業咩?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-11-15 04:22 PM 發表

投票要共用印章,又要和人交談,去郵局寄信乜都唔駛,從風險角度口邊個高啲?
仲有,票站唔係政府物業咩?
憑你呢番廢話,知你未曾投過票!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-11-15 04:25 PM 發表

俾多個安心啫
排隊過程、選票唔同人經手
一定有風險

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-11-15 04:25 PM 發表

香港未有電子投票,唔用印章點投?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2021-11-15 04:28 PM 發表

俾多個安心啫
排隊過程、選票唔同人經手
一定有風險
尤其老人多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]