• 瀏覽: 11,094
  • 回覆: 18
丹麥國殤之柱在香港港大落地生根。不管作者原意如何,造出來的效果肯定是表達「丹麥國殤」,君不見該柱橫看豎看,繞圈圈細看,看到的無不是丹麥人的哀痛模樣。
只是當日港人無知,硬指為「天安門亊件」,實在是一廂情願而已。
香港政府只要派人在該柱前面立新標簽,為;

《丹麥國殤之柱》

哀嚎表國殤
丹麥可名揚
國際展哀痛
遊人好賞光

神回應.
我認同.

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-11-15 13:23 發表

放喺M+得唔得,標簽照你意思
好議題!可惜話亊果的好可能系內奸。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-11-15 15:42 發表

應該包容🤣🤣🤣🤣🤣
😂😂😂成個唐英年咁,喎!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-11-15 12:13 PM 發表
丹麥國殤之柱在香港港大落地生根。不管作者原意如何,造出來的效果肯定是表達「丹麥國殤」,君不見該柱橫看豎看,繞圈圈細看,看到的無不是丹麥人的哀痛模樣。
只是當日港人無知,硬指為「天安門亊件」,實在是一廂情願而已。

《丹麥國殤之柱》

哀嚎表國殤
丹麥可名揚
國際展哀痛
遊人好賞光
係喎,丹麥國殤之柱,送去丹麥領屎館最洽當。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-11-16 09:17 發表

係喎,丹麥國殤之柱,送去丹麥領屎館最洽當。
最佳效果系豎响丹麥領屎門口。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-11-15 12:13 PM 發表

《丹麥國殤之柱》

哀嚎表國殤
丹麥可名揚
國際展哀痛
遊人好賞光
真係喎, 條柱上的每個人頭都眼窩深深, 鼻子高高, 全部都係倣照丹麥人面貌所雕。
神兄真眼利

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-11-16 14:17 發表

真係喎, 條柱上的每個人頭都眼窩深深, 鼻子高高, 全部都係倣照丹麥人面貌所雕。
神兄真眼利
其實我冇興趣睇呢的污穢嘢。系網上睇到其他網友的分享才知道。😜

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-11-18 08:29 PM 發表

其實我冇興趣睇呢的污穢嘢。系網上睇到其他網友的分享才知道。😜
我都係從來冇睇過, 睇完神兄呢個帖, 才好奇上網睇下。
而且女雕像係冇著衫, 直情係丹麥人的真實寫照

附件

maxresdefault.jpg(115.59 KB)

丹麥今次肺炎死嘅人仲多啦!
應該改轆嘢叫丹麥抗疫失敗之柱啦!

引用:
原帖由 貓男 於 2021-11-19 09:28 發表
丹麥今次肺炎死嘅人仲多啦!
應該改轆嘢叫丹麥抗疫失敗之柱啦!
作者有先見之明,知道丹麥抗疫糟糕?😂😂😂

引用:

《丹麥國殤之柱》

哀嚎表國殤
丹麥可名揚
國際展哀痛
遊人好賞光
全部鬼佬鬼婆樣

可惜香港正苦正冇七用。

我睇死佢地乜七都唔做,浄系識得享受高薪厚祿。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]