• 瀏覽: 6,971
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-18 09:11 AM 發表

污水處理可以排落河,可以由污水廠處理再排落河。
工廠污染睇政府點處理,出台乜政策。
噤樣係夾緊工業國家增加成本去舒緩(非解決)西方國家重視的問題!

實質就係西方過份需求,就無解決過!

推波吧!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-11-18 09:44 AM 發表

西方用D所謂科學方法 ~~ 基因改造,佢地當然講到天下無敵,實際有幾多禍害,根本冇人知。
有人禍害你,你要提供證據告佢。

你在街上隨便捉個人,話人禍害你,要賠償一百萬,證據沒人知。明顯係屈人,砌人生豬肉。

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-11-18 10:20 AM 發表

噤樣係夾緊工業國家增加成本去舒緩(非解決)西方國家重視的問題!

實質就係西方過份需求,就無解決過!

推波吧!
你污染河流,地下水,飲污水係當地居民,西方國家係唔會買你污水去飲。要求你減少污染,得益係當地居民,所在地國家。

你以為你係巨嬰,我要我國民飲污水,死俾你西方國家睇。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-18 10:30 AM 發表

有人禍害你,你要提供證據告佢。

你在街上隨便捉個人,話人禍害你,要賠償一百萬,證據沒人知。明顯係屈人,砌人生豬肉。
呢個唔係【人】,

係整個西方霸權呀,食煙有害都要爭呦左幾廿年啦,話要有證據有數據啦,其實只是拖廷時間比煙草公司轉型乍。

依家禁用既農藥,當年都話係偉大發明,囉落背耳獎架。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-18 10:39 AM 發表

你污染河流,地下水,飲污水係當地居民,西方國家係唔會買你污水去飲。要求你減少污染,得益係當地居民,所在地國家。

西方國家自己都冇技術或唔想斥巨資去改善污染。

諗到條絕世好橋,將呢D污染程序搬去發展中國家,然後轉頭話你污染,根本係非常偽善。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-18 10:39 AM 發表

無purchase order, 何來污染?

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-11-18 06:35 PM 發表

無purchase order, 何來污染?
中國要求美國禁運中國產品,自己沒中國訂單,中國亦自然不被污染。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-18 06:37 PM 發表

中國要求美國禁運中國產品,自己沒中國訂單,中國亦自然不被污染。
污染,用家,製造者都有責任的,不同意?

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-17 09:54 發表

可以要求西方國家禁運中國產品,解決中國污染問題。
你叫啲西人唔用中國制造,不如叫佢地去死好過啦!

上網睇一睇咩叫"藥唔能夠停"就知,
冇咗中國制造,西方國家死嘅人段億去計。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-11-18 09:06 AM 發表

西方國家解決污染問題的方法,就是將污染程序搬去別國。
另一方面將容易造成環境污染的垃圾用船運去發展中國家例如中國等棄置

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]