• 瀏覽: 8,659
  • 回覆: 48
大公文匯全媒體報道:國家隊在東京奧運奪得88面獎牌佳績,包括38金、32銀及18銅,早前傳出國家隊金牌運動員,將於下個月訪港。港協暨奧委會副會長貝鈞奇表示,目前內地人士可使用「來港易」來港,預料他們入境後,不必在酒店內接受隔離,但仍須遵守一系列防疫措施。

貝鈞奇又以東京奧運為例,當時參與奧運人士眾多,他們都是以「點對點」模式前往東京,入境亦做足所有預防措施,認為如今國家隊運動員訪港,和前往東京的運動員一樣,大致上都是安全的。

中國金牌運動員訪港, 一定會很受歡迎啊...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202111/14/AP61912145e4b07b4059d2d8b5.html

傳聞信唔過.

又尼哥潔慢  ?  唔好了掛. 

陳夢BB

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-11-15 03:51 AM 發表
大公文匯全媒體報道:國家隊在東京奧運奪得88面獎牌佳績,包括38金、32銀及18銅,早前傳出國家隊金牌運動員,將於下個月訪港。港協暨奧委會副會長貝鈞奇表示,目前內地人士可使用「來港易」來港,預料他們入境後,不必在酒店內接受隔離,但仍須遵守一系列防疫措施。

貝鈞奇又以東京奧運為例,當時參與奧運人士眾多,他們都是以「點對點」模式前往東京,入境亦做足所有預防措施,認為如今國家隊運動員訪港,和前往東京 ...
又畀機會班黃淫造生聞🤔🤔

香港都有金牌運動員,唔洗佢地嚟啦

而且大陸都仲有疫情。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-11-15 08:22 AM 發表
傳聞信唔過.
香港有好多奧運贊助同奬金
所以每屆奧運後都會嚟感謝支持

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-11-15 03:51 AM 發表

貝鈞奇又以東京奧運為例,當時參與奧運人士眾多,他們都是以「點對點」模式前往東京,入境亦做足所有預防措施,認為如今國家隊運動員訪港,和前往東京 ...
免隔離 = 人治

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-11-15 11:04 發表
香港都有金牌運動員,唔洗佢地嚟啦

而且大陸都仲有疫情。
香港得1個金牌運動員咋

全紅蟬會不會來?

引用:
原帖由 002534 於 2021-11-16 06:11 PM 發表

香港得1個金牌運動員咋
1個唔係?

又屌啦d磚瓜

引用:
原帖由 albeng 於 2021-11-15 12:27 PM 發表

免隔離 = 人治
有來港易,免隔離係法治

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-15 08:50 AM 發表
又尼哥潔慢  ?  唔好了掛. 
內地對國家運動員緊張過你啦!點對點入境有乜問題?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]