• 瀏覽: 1,687
  • 回覆: 13
【本報訊】政府考慮要求到健身中心及戲院的市民亦需出示疫苗接種紀錄,有健身業界哀嘆疫情以來都「冇好日子過」,受經營規限要求客人戴口罩健身,已有不少客人放棄會籍不續約,擔憂再附加防疫要求會進一步影響經營,預料將跌一半生意..........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211114-1114_00174_003/經營屢受限--客人棄會籍--健身業界嘆「冇好日子過」

不單止健身業,許多行業都「冇好日子過」。通關像一個夢,遙不可及。

去gym大部份都有打,佢地驚爆群組,冇得去gym比死更難受喎,有Dgym有class分開時段打咗針可以免罩做帶氧

好多人轉咗, 喺屋企健下身就算, 無謂出去博咁危險.

成日行過健身中心 裡面人山人海喎

要做足防疫措施令客人更安心,唔明業界反咩

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-14 09:48 AM 發表
要做足防疫措施令客人更安心,唔明業界反咩
反對查牌總會有啲黑暴用假安心出行到時睇少一陣奶硬野一齊拉返去

健身會受感染,都係沖身時人與人接觸而發生

見好多人都帶住口罩操野啦,好自律

會籍幾多錢?
客人無收入,負擔唔起,想做gym都唔得啦。

引用:
原帖由 geroldleg 於 2021-11-15 01:37 AM 發表
見好多人都帶住口罩操野啦,好自律
亦有些不帶,尤其跑步的,
應該出戶外跑啦...

充心希望, 早日回復正常。 

有D措施作用不大, 應該要放寛了。 

我唔認為健身室的環境, 會差得過你逼巴士地鐵, 逼巴士地鐵又迷咁。 

好多屈人簽約?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-11-15 09:27 AM 發表
好多屈人簽約?
之前都唔知有幾多單啦

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-11-15 09:27 AM 發表
好多屈人簽約?
兩件事黎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]