• 瀏覽: 25,375
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
+3
65%移英港人未揾到工!

哈哈哈
呃人
英女王話佢地係上賓
唔洗做
每人每月有幾萬英鎊做零用錢

乜唔係唔使做有接濟食物券住獨立屋咩?

倒撚轉黎講既, 6成半人失業呀屌佢老味垃圾記者

God save the Queen 

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-11-14 10:31 發表
有冇嘢做都好,千祈唔好返嚟就得嘞🤗
x2 就算客死異鄉都唔好返香港

受訪者個數有幾多先

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2021-11-14 09:03 AM 發表
最多人係做 "物流",  即係搬野, 送貨, 外賣,
跟住係零售, 我諗 "麥記" 多數請,

that is a "mac job"    .
高薪厚職不是夢,BN奴加油

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-11-14 10:52 AM 發表
最多人從事的行業是運輸、物流及倉務

即是渣工
咁咪即係好似香港啲南亞人咁囉……

引用:
原帖由 kinng99 於 2021-11-14 08:29 AM 發表
BNO居留簽證(BNO Visa)推出後,吸引不少港人移居英國,惟不少移英者或會擔心就業問題。近日一項港人移英就業調查發現,近7成移英者擁大學或以上學歷。另外,逾3成半移英港人已就業,最多人從事的行業

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3080000/3080037/20211012_1024.png

即係有三分二 ...
冇事,英國工資高使費低,一個工作養全家綽綽有餘, 快去勿回!

不足5年來就回流啦,做理低下階層既野...

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-11-14 01:58 PM 發表
本身英國真係等人用, 咩外來嘅人都會請啦
香港做banker, 英國做driver, 真係笑大人個口😁,羅黎賤...

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-11-14 08:36 AM 發表
假新聞啦,我識十幾個手足,個個係英國已揾到十幾萬一個月嘅工,仲一星期開四日工咋,而且住大屋添

去“金山”搵錢啦,遍地黃金,冇須工作經驗,輕輕鬆鬆賺一筆。快D去。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]