• 瀏覽: 25,469
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 高達真名錶 於 2021-11-14 08:38 AM 發表
具體做啥呢
YouTuber 外賣都應該唔少。

引用:
原帖由 erectdick 於 2021-11-14 08:42 AM 發表
重要是已就業的人是從回起點/低處起歩/從事全新職業?興趣要番工?因經濟困難要上班呢?其他2/3人是因為在香港工作太剌激緊張了,所以放長假期,更多是香港的物業已可支持生計及放假,甘仲做乜嘢好呢!千百個理由!
好多以KOL為生; YouTube上有大把呢類人, 你記得subscribe, like, patreon.

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2021-11-14 09:03 AM 發表
最多人係做 "物流",  即係搬野, 送貨, 外賣,
跟住係零售, 我諗 "麥記" 多數請,

that is a "mac job"    .
「超市理貨員」一定請~

乜唔係包茶煙飯食宿使費🤐要做嘢嘅咩🙄

做送外賣!做倉!藍領工人!

冇可能只得35%人就業,班黃畜明明有喺果邊收錢上街放火同放煙花㗎喎

引用:
原帖由 高達真名錶 於 2021-11-14 08:38 AM 發表
具體做啥呢
緊係管理層級數,香港人要民主自由,點會比西人指指點點😤😤😤

馬死落地行嘛! 大部份曱甴只能搵到勞力工...真係抵L死了!!!

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2021-11-14 09:03 AM 發表

識個兩公婆,只揾到份每日4個鐘嘅part time

證明35%都係馬死落地行

假新聞,我所知大部份人揾到工,人工唔錯,D英國人又斯文,又有教養,D小朋友,老人家都好快適應新生活,所以移民英國一定冇錯。go go go

一班無知可憐蟲

引用:

外賣仔

引用:
具體做啥呢
黃人做大陰蒂國,陰門保安猿

不是,男嘅做斬雞,豬凍肉。女嘅massage parlour 有大量亞洲面孔又不論身栽嘅職位。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]