• 瀏覽: 8,869
  • 回覆: 20
https://youtu.be/8JpUt5ZBxTQ
成日幻想美國恊防台灣,真可憐。進入香討影片區

提示: 違規內容已被屏蔽
最搞笑係不斷講美軍勁。個個都知阿媽係女人,但佢勁關台鬼事咩?好似中台戰等於中美戰咁。其實保持現狀先最符合美利益,真打就隔岸觀火。想當年內戰美都係賣武器,幾時有派過兵?何況今日?

美澳出兵即等於入侵中國, 台灣是中國一部份, 派兵來就是入侵, 外國想戰爭波及自己國土便來吧.

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2021-11-13 10:34 PM 發表
最搞笑係不斷講美軍勁。個個都知阿媽係女人,但佢勁關台鬼事咩?好似中台戰等於中美戰咁。其實保持現狀先最符合美利益,真打就隔岸觀火。想當年內戰美都係賣武器,幾時有派過兵?何況今日?
美國軍事蜀3流國家! 美國軍人沒國家種族觀念  軍隊只服務金錢  同涸溶冰冇分別! 美國空軍現今也非絕對優勢  強而有力的航母在大國面前也發揮不了功能 海軍老舊!  美軍如何強大? 強大是否是看對手同地區的!

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-11-14 10:04 AM 發表
美澳出兵即等於入侵中國, 台灣是中國一部份, 派兵來就是入侵, 外國想戰爭波及自己國土便來吧.
美日韓澳9成9唔會參戰,但大陸不打無把握之仗,要作最壞打算,所以先一直拖著唔打台灣,如果打台灣淨係一對一晨早打左了。而好多消息係計算到大陸2028年準備充足就會武統台灣。

什么地方可能會有戰亂,什么地方就會有美國的存在

引用:
原帖由 雪碧好喝啊 於 2021-11-15 10:33 AM 發表
什么地方可能會有戰亂,什么地方就會有美國的存在
有俄軍嘅戰場就冇美軍。

幻想與現實!

附件

download (1).jpg(13.91 KB)

download (1).jpg

老美賣武器比你去打就會,出兵協防就唔洗諗。

陸台出現軍事行動, 美國政府會通知台灣「我地會出兵, 但要通過國會先」, 幾日/幾星期後完成出兵方案, 排期拎上國會...
以陸台呢個軍力比例, 乜都打完啦

美國佬。來多少,死多少。孤島奪命。

全台灣都在中國的火炮網下,美國佬。來一個,死一個。

https://www.youtube.com/watch?v=VeJLwUfLcEU

轉: 殘月兩家之言視頻下的一段評論

Ian Xu:

事情過去了一個多月,回頭梳理新聞的時間線,覺得相當奧妙。
10月2日海狼核潛艇出事
10月1-4日中美南海大規模空中對峙
10月6日楊潔篪和沙利文緊急會面(推測是管控危機,踩剎車)
10月31日王毅和布林肯會面(雙方統一宣傳口徑,不要撕破臉)
隔日11月1日美方公佈事故調查結果(按宣傳口徑的辦)
11月5日美方開除康涅狄格號指揮官團隊(美軍方的人背黑鍋)
11月8日美國《海軍時報》曝光該國潛艇用鋼強度數據造假持續了幾十年(美軍方推責任給軍工企業)
美國持續打台灣牌(又不守規矩)
11月9日中方官洩視頻還原事故現場(你不仁我不義)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]