• 瀏覽: 2,345
  • 回覆: 21
世界衛生組織(WHO)秘書長譚德塞(Tedros Adhanom Ghebreyesus)今天表示,上周歐洲通報近200萬宗新冠

一星期在歐洲的確診人數已等於在香港的 1/4 人口,真是冇眼睇。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1774583/即時-國際-上周歐洲近200萬宗確診創新高-世衛-疫苗不能取代其他預防措施

香港磚家經常刻意提科興要打完又打!

現實世界係乜疫苗都要打完又打!

新冠病毒好似流感變異,相信短時間仍要好似流感針,不停接種,但目前最有效防範都係帶口罩

問題係外國疫苗無用。

冇事嘅,歐美只不過係實行佢哋嘅人類大滅絕計劃啫

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-11-13 01:11 PM 發表
冇事嘅,歐美只不過係實行佢哋嘅人類大滅絕計劃啫
咪咁揚

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-13 12:21 PM 發表
問題係外國疫苗無用。
關乜事丫
成班友又唔帶口罩  又開哂關
如果啲措施好似香港咁 一早搞掂啦

引用:
原帖由 Sleeps2019 於 2021-11-14 04:24 PM 發表

關乜事丫
成班友又唔帶口罩  又開哂關
如果啲措施好似香港咁 一早搞掂啦
宜家係打晒疫苗都照確診,因為病毒變種。

打疫苗衹係預防措之一,當然不能取代其他!

共存就係咁囉!其實打疫苗只係有啲幫助,但外國往往打完就放寬措施,味又爆過囉。

引用:
原帖由 高達真名錶 於 2021-11-14 09:04 AM 發表
疫苗沒多少用現在看
一早睇穿係藥廠陰謀!

疫苗只能話買個短期安心
邊個敢話將來唔會有長期後遺症
最基本來嘅戴口罩,勤洗手已一再証明最實用
西方一天繼續將口罩碟碟不休地政治化
便只會繼續一波未平,一波又起

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-14 04:25 PM 發表

宜家係打晒疫苗都照確診,因為病毒變種。
無輸入 本土清零就已經搞掂

高抗體疫苗都頂唔到病毒

有排攪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]