• 瀏覽: 1,723
  • 回覆: 16
【明報專訊】新選舉制度下立法會直選改成10個選區,截至昨日僅新界北尚未有非建制派報名,而10區都有至少3人報名現競爭。摒棄中間路線、自稱是民主派的立法會前議員黃成智昨報名參選新界東北,承認中聯辦過去大半年兩度接觸他,了解其參選意向,但他強調非因對方邀請或批准而參選。參選九龍西的民協前主席馮檢基昨自言是「爭取民主人士」,稱3個月前已有中間人游說他參選,指是商界和工會人士,包括職工盟屬下工會,他當時拒絕;記者會後他稱不否定是官方派來中間人,但無問對方背景。

你們係乜水呀。中聯辦接觸你們?

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/pns/港聞/article/20211112/s00002/1636655407710/馮檢基參選-不否認官方中間人游說-黃成智稱中聯辦兩問意向-參選非因獲邀

中間人是否自作多情

引用:
原帖由 007star 於 2021-11-13 09:29 AM 發表
中間人是否自作多情
長毛收10億 2.0  

光頭基當年上錯賊船,畀班政治大賊老點去人生路不熟新西做排骨仔塾屍底而一敗塗地,最慘係佢啲門生又走尻哂去認賊作父,政治呢味嘢你都米話易玩😭

引用:
原帖由 忙着發財 於 2021-11-13 09:49 AM 發表
光頭基當年上錯賊船,畀班政治大賊老點去人生路不熟新西做排骨仔塾屍底而一敗塗地,最慘係佢啲門生又走尻哂去認賊作父,政治呢味嘢你都米話易玩😭
稙法基佢當年應投民建聯,而家應坐緊琼子個位

馮檢基參選係好事,但參選區域對手都比呢位昔日政治人物強

引用:
原帖由 007star 於 2021-11-13 09:29 AM 發表
中間人是否自作多情
只要係民主派,即使係反黑暴,也不應該俾他們選。因為係他們以前發起多次爭取民主遊行,至有14和19年的亂。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-11-13 11:33 AM 發表
馮檢基參選係好事,但參選區域對手都比呢位昔日政治人物強
他有份發起所謂88直選,所以係罪人。

佢唔做議員做植髮代言人仲好搵啦

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 13-11-2021 01:21 PM 發表
佢唔做議員做植髮代言人仲好搵啦
唔係呀?植到咁樣,趕客兼倒米

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-11-13 09:38 AM 發表

長毛收10億 2.0  
哩單笑料,黑記全部封晒口,提都吾敢提

馮檢基今次出人頭地啦,唔洗再受前同路人氣🤔🤔

引用:
原帖由 忙着發財 於 2021-11-13 09:49 AM 發表
忍左咁耐終可出淫頭地🤔🤔

扮晒野

當仁不讓
給選民多一個選擇
算是做了件好事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]