• 瀏覽: 53,822
  • 回覆: 177
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-11-12 01:32 PM 發表
國港處一定要睇下香討,highbury同蘋果一定要拉佢地坐。
要摷返下當時啲留言,睇下有冇黃狗奶嘢先

前警員,即係唔夠班比警隊革走咗,所以就仇警

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-11-12 01:08 PM 發表
今年9月25日,水警女總督察林婉儀在沙洲對開海面執勤期間,追截走私快艇時墮海失蹤,及後被尋回遺體。警方及後發現網上有人就.......

作惡事,就要吃苦果、受惡報,所以大家都應該要做好人。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211112/mobile/bkn-20211112123153432-1112_00822_001.html
呢種黑警唔好以為辭職就走得掉,遲早要還嘅。!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-11-12 01:08 PM 發表
今年9月25日,水警女總督察林婉儀在沙洲對開海面執勤期間,追截走私快艇時墮海失蹤,及後被尋回遺體。警方及後發現網上有人就.......

作惡事,就要吃苦果、受惡報,所以大家都應該要做好人。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211112/mobile/bkn-20211112123153432-1112_00822_001.html
曱甴就是仆街的!

引用:
原帖由 wongkit1 於 2021-11-12 02:21 PM 發表
恕我無知, 請問呢位前警員是否犯了國安法而被捕?
根據《刑事罪行條例》,任何人作出具煽動意圖的行為或發表煽動文字等即屬犯罪,第一次定罪可處罰款5,000港元及監禁2年,其後定罪可處監禁3年。

做得黃屍就係冇腦

係網絡真係可以看清人的真面目

警察因公殉職都要幸災樂禍,呢個可能都係兒櫈仔,抵你俾人拉。

25歲,原來係曱甴+鬼+黑警混合體。。。

由有牌爛仔變成真正既爛仔,爛足一世

捉得好

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-12 01:29 PM 發表
警員都仇警
香港就係咁白L痴

傷港電台年年收10億政府錢, 都年年反政府啦

10個億啊, 我地年年交咁多稅, 就係比果班傷港電台曱甴搞亂個社會, 香港有160萬窮人啊, 用果10億去扶貧起公屋啦 (仆街冚家剷, 越講越火)

全世界有沒其他地區係咁?

引用:
原帖由 16610joey 於 2021-11-12 02:33 PM 發表
前警員,即係唔夠班比警隊革走咗,所以就仇警
據報導係話佢係發表仇警言論之后自己辭職嘅。

引用:
原帖由 starr 於 2021-11-12 02:36 PM 發表

根據《刑事罪行條例》,任何人作出具煽動意圖的行為或發表煽動文字等即屬犯罪,第一次定罪可處罰款5,000港元及監禁2年,其後定罪可處監禁3年。
其實以前某d人過身或出事, 都有一大班網友係度嘲笑, 話抵死, 有話請小鳯姐出場等等言詞, 似乎無作出檢控。

又或者某日黎x英有絕症或死左, 網友又作出類似言論是否會被檢控?

引用:
原帖由 behappy12 於 2021-11-12 02:45 PM 發表

據報導係話佢係發表仇警言論之后自己辭職嘅。
點會唔知走唔甩丫!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]