• 瀏覽: 64,751
  • 回覆: 541
  • 追帖: 2
+5
4年前從香港移居台東的胡姓夫妻,近來因住宅周邊進行水防道路工程要築起高牆,夫婦與附近的鄰居都覺得高牆影響生活而四處伸訴,上月21日卻疑似遭到台東縣府建設處處長許瑞貴的歧視,在街上怒吼他們「滾回香港」,二人不滿台東縣府官員不尊重民意,到台東地檢署提出控訴。

台東縣政府太平溪右岸3號堤防水防道路工程目前正在施工,當地台東市光明里居民質疑工程設計不當、舉辦公聽會出席人數有瑕疵,曾多次向縣府陳情。而建設處長許瑞貴10月21日上午前往工地視察,當地居民上前溝通,雙方發生口角。

無奶油,港人唔係去到邊都係上賓咩?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1773852/即時-中國-移民台東港人反映意見-遭官員怒吼-滾回香港

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
最緊要可以吸到民主自由的空氣

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-11-11 12:50 PM 發表
4年前從香港移居台東的胡姓夫妻,近來因住宅周邊進行水防道路工程要築起高牆,夫婦與附近的鄰居都覺得高牆影響生活而四處伸訴,上月21日卻疑似遭到台東縣府建設處處長許瑞貴的歧視,在街上怒吼他們「滾回香港」,二人不滿台東縣府官員不尊重民意,到台東地檢署提出控訴。

台東縣政府太平溪右岸3號堤防水防道路工程目前正在施工,當地台東市光明里居民質疑工程設計不當、舉辦公聽會出席人數有瑕疵,曾多次向縣府陳情。而建設 ...
香港人去到邊就乜都投訴

咁樣算唔算暴政?

使唔使處長辦公室裝修一下

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-11-11 12:50 PM 發表

台東縣政府太平溪右岸3號堤防水防道路工程目前正在施工,當地台東市光明里居民質疑工程設計不當、舉辦公聽會出席人數有瑕疵,曾多次向縣府陳情。而建設 ...
被咆吼

引用:

唔同陰魂、光頭昌反映,梗係啦
人哋殺人都無事
再嘈隊冧個處長先返嚟香港,個處長都唔識死

只有香港D官員死狗咁比人鬧而唔出聲

提示: 違規內容已被屏蔽
投訴之都出產既人真係唔同
去到世界各地都要投訴

白痴黃絲先以為呆灣好...
呆仔一向仆街又野蠻...     
你估似香港人咁有教養咩...
比人投訴都笑住答...
因為成日比人投訴尼樣果樣, 都慣了..

頂住呀千祈咪死返香港

點解唔揾手足私了既?

出左香港變死狗

曱甴,毋忘初衷,死都唔好回流

撐住呀,台灣仲有 蘋果,記者 必定會將台灣醜幸 公之於世,唔使驚,最多都係學蕭先生咁,食下狗屎架啫!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]