• 瀏覽: 12,203
  • 回覆: 97
+4
四川省周一(8日)單日新增7宗本地新冠肺炎確診病例,全部由成都市報告。該市於周二(9日)召開新聞發布會指出,當地出現一宗

超,大陸自己都未攪掂,仲危險過香港,有咩資格封香港關啊,係就各地圍封,無理由開d又唔開d

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20211109/bkn-20211109181139598-1109_00952_001.html?refer=hn2

所以娥姐不要自卑。同人傾要挺起個心口大大聲說香港才是抗疫模範生。

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-11-9 09:57 PM 發表
四川省周一(8日)單日新增7宗本地新冠肺炎確診病例,全部由成都市報告。該市於周二(9日)召開新聞發布會指出,當地出現一宗

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20211109/photo/bkn-20211109181139598-1109_00952_001_01b.jpg?20211109195212

超,大陸自己都未攪掂,仲危險過香港,有咩資格封香港關啊 ...
聽講有條8婆話抗體唔係越多越巴閉,夠就得.咁我想問點為之夠?可唔可以講俾果啲仲暴緊疫情既地方知,等佢地更有效地分配資源.領導就叫全世界共同抗疫,睇怕唔會有人咁仆街唔去share吓啲information卦

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-11-9 21:57 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20211109/photo/bkn-20211109181139598-1109_00952_001_01b.jpg?20211109195212

超,大陸自己都未攪掂,仲危險過香港,有咩資格封香港關啊 ...
截至周二凌晨零時,成都市累計劃分的165個重點風險點位全部納入封控管理,密接、次密人員全部實施集中隔離,其他重點人員實施居家隔離。該市自上周五(5日)起,啟動重點區域的部分核酸檢測及重點行業人員的抽檢,單日已累計完成逾230萬人檢測。

香港做到?或者全世界有邊個國家和地區做到?

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-11-9 10:21 PM 發表

聽講有條8婆話抗體唔係越多越巴閉,夠就得.咁我想問點為之夠?可唔可以講俾果啲仲暴緊疫情既地方知,等佢地更有效地分配資源.領導就叫全世界共同抗疫,睇怕唔會有人咁仆街唔去share吓啲information卦
成日話復必泰抗體高有效,美國感染同死亡率全球第一,鳩噏磚家完全唔會提及!

引用:
原帖由 叼人必先自J硬 於 2021-11-9 10:11 PM 發表
所以娥姐不要自卑。同人傾要挺起個心口大大聲說香港才是抗疫模範生。
仲抗疫?
全世界好多地方已回複正常生活
只有中國人還在拼命抗疫

其實係咪高風險地區戶外都要規定帶口罩好啲呢??? 病毒無咁易傳播!!!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-11-9 22:27 發表

仲抗疫?
只有中國人還在拼命抗疫
回復生活正常?患病人數同死亡數字你唔講?

引用:
原帖由 叼人必先自J硬 於 9-11-2021 22:11 發表
要講香港只是飯1次

所以搭升降機一定要戴口罩

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-11-9 10:21 PM 發表

打mRNA疫苗既以色列

打兩針,保護率20%多D

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-11-9 21:57 發表

咁大家都唔好通關。

引用:

夠高抗體未唔夠打多5.6針

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-11-9 10:27 PM 發表

仲抗疫?
只有中國人還在拼命抗疫
咁你唔走去嗰d地方生活咁委屈留係香港做乜

爆到棚棚聲,仲好意思要求香港清零真係笑死人 點解有8成人打左針都仲爆成咁 枝針係咪有咩問題

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]