• 瀏覽: 5,837
  • 回覆: 84
+2
又加 

低層市民叫救命,乜能都貴,租劏房已貴到pk

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-11-9 01:28 PM 發表

你可能涉嫌煽動暴亂,國安可能來找你。
做野都犯法??

加夠未

又加?🤷🏼‍♂️🖕

又加?

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-11-9 03:05 AM 發表
大公文匯全媒體報道:全球能源供應短缺,兩電燃料附加費近月已經不斷上升。消息指,中電及港燈最快會在明日(9日)公布電費調整幅度,預料在國際能源價格高漲下,將會加電費。

環境局局長黃錦星早前收到兩電調整電費申請後,曾指出目前全球燃料價格都有上漲壓力,其中一項挑戰是要維持供電可靠性,電價亦要相對合理,同時又要提升環保表現,強調政府會審慎處理申請。
兩電燃料調整費於過去一個月飆升。根據兩電燃料調整費資 ...
無綫新聞 - 消息指明年中電加電費近6%,港燈加約7% http://news.tvb.com/instant/618a1975e774fff141c86ade

支持

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-11-9 03:05 AM 發表
大公文匯全媒體報道:全球能源供應短缺,兩電燃料附加費近月已經不斷上升。消息指,中電及港燈最快會在明日(9日)公布電費調整幅度,預料在國際能源價格高漲下,將會加電費。

環境局局長黃錦星早前收到兩電調整電費申請後,曾指出目前全球燃料價格都有上漲壓力,其中一項挑戰是要維持供電可靠性,電價亦要相對合理,同時又要提升環保表現,強調政府會審慎處理申請。
兩電燃料調整費於過去一個月飆升。根據兩電燃料調整費資 ...
又加電費, 小市民真係好難頂.

人工一樣無得加

加價都正常既...唔係好似大陸早排唔俾加價..最後連電都無... 但小市民係慘d  

引用:

我又想問,好似九巴咁,都係有錢賺,但係司機就凍薪,咁好似兩電咁,又借勢加,加完後高層又自稱自己專業我值得肥上瘦下?香港嘅資本側晒去邊?各位公司當普通巿民係傻仔?定係用有強權無公理呢?年年都係咁!香港隻蛙溫水煮蛙一樣!有錢佬一邊制定側晒比自己嘅制度之餘,又自稱自己有良心!

引用:
原帖由 SB600 於 2021-11-9 03:35 PM 發表
人工一樣無得加
年年肥上瘦下!呢班制定公司政策嘅賤人!政府又同謀!小巿民得個望字!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-11-9 01:28 PM 發表

你可能涉嫌煽動暴亂,國安可能來找你。
佢講嘅係有問題,但係一班大財團嘅公司高層,真係當普通巿民係傻仔!一味肥上瘦下!錢就佢吸晒!

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-11-9 04:14 PM 發表

佢講嘅係有問題,但係一班大財團嘅公司高層,真係當普通巿民係傻仔!一味肥上瘦下!錢就佢吸晒!
肥上瘦下
盡情搜刮
確係存在兼嚴重

多判,管理費,賺錢吾派息,
上市後食物水準大跌
....

好多野有眼睇
九七前人工係雙位數加
年尾三四糧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]