• 瀏覽: 5,046
  • 回覆: 58
中港兩地預料通關在即,惟初期估計只會有限度通關。《南華早報》今日(8日)引述消息,指出兩地全面通關日期,將定於明年6月。

報道指,目前兩地通關的議題,已得到中央高層注視,目前多方正在努力。如果有限度通關後進展順利,預料明年6月便可以全面通關。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2272680/即時-港聞-傳明年6月全面通關-議題獲中央高層注視

唔到中央唔關注, 再封關只會令親中者痛仇中者快, 令香港實質性分裂出中國!

全面通關,淨係廣東省亦或全中國?

我都愁上加仇

又係老吹,
如果明年6月份每日往返人數有正常通關量的1/10, 都可以劏雞還神.

即6月前又爆新一波

黃曱甴膠官一定想辦法阻止

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-11-8 11:36 PM 發表
唔到中央唔關注, 再封關只會令親中者痛仇中者快, 令香港實質性分裂出中國!
一國兩制,

要一國,就可以通關。
要兩制,就繼續封關。

而家邁向一國

引用:
原帖由 BYCC123 於 2021-11-21 08:52 AM 發表

一國兩制,

要一國,就可以通關。
要兩制,就繼續封關。

而家邁向一國
乘勢一制化係唯一選擇。

算把啦
大陸防疫已走火入魔
正步向與世界脫軌
香港跟又死,唔跟又死

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-9 01:51 AM 發表
死火!病毒殺埋身了!今次要囤多D酒精、betadine, 漱口水、洗手液、搓手液.....
快D去無疫情嘅英、美、歐啦!香港好危險,唔啱你住😊

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-21 11:25 AM 發表

大把人過咗去,神駒都中過!
咪又行得走得,玩貓,出去飲咖啡食麵包!
前兩日又試食餅乾!
仲唔快D回安全嘅“BNO祖家?港共地方好危險!不適合你地。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]