• 瀏覽: 1,803
  • 回覆: 11
全城關注的免檢疫通關談判,漸有進展,港府力爭今年12月底前落實有限度的「小通關」;據《香港01》記者透過不同渠道獲悉,內地當局和港府雙方都十.........

雖然小通關要求辣,但總比完全封關好。

希望早日能全面通關。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/697927/01獨家-通關要求辣-一宗本地確診即熔斷-通關初期每日一千配額

容易斷䌫

引用:
原帖由 auyeungwah 於 2021-11-12 06:54 AM 發表
容易斷䌫
猶如一個夢,遙不可及。

唔通迷直接講羅, 一宗, 你大陸自己都未得啊。

港爛成日想上大陸駁咩?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-11-8 07:52 PM 發表
全城關注的免檢疫通關談判,漸有進展,港府力爭今年12月底前落實有限度的「小通關」;據《香港01》記者透過不同渠道獲悉,內地當局和港府雙方都十.........

雖然小通關要求辣,但總比完全封關好。

希望早日能全面通關。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/697927/01獨家-通關要求辣-一宗本地確診即熔斷-通關初期每日一千配額
幾十萬人爭一千個quota,點爭

問過機師未

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-11-12 08:22 PM 發表
港爛成日想上大陸駁咩?
唔好以為自己唔洗上大陸, 就成日話人。 

你試下封多兩三年, 保證香港冧好多公司。

香港而家根本係度食緊老本

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-11-12 08:22 PM 發表
港爛成日想上大陸駁咩?
你都on鳩鳩嘅!你唔上大陸唔代表其他人唔須要上!

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-11-12 08:24 PM 發表

幾十萬人爭一千個quota,點爭
旅遊免問

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-11-12 09:02 PM 發表

唔好以為自己唔洗上大陸, 就成日話人。 

你試下封多兩三年, 保證香港冧好多公司。

香港而家根本係度食緊老本
挑,我今年上左大陸三次啦,依家係澳門過幾日隔完就上去啦,隔離之麻。癈就癈啦咁多借口

引用:
原帖由 benho118 於 2021-11-12 09:16 PM 發表

你都on鳩鳩嘅!你唔上大陸唔代表其他人唔須要上!
挑,我今年上左大陸三次啦,依家係澳門過幾日隔完就上去啦,隔離之麻。癈就癈啦咁多借口

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]