• 瀏覽: 7,269
  • 回覆: 69
長洲分區特遣隊警員昨日(7日)在長洲進行代號「亮景」的交通執法行動,打擊非法駕駛電動可移動工具,警員晚上於長洲西堤路與長...

你女朋友有問題呀唔驚

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1108_00822_001.html

無法無天

優獸香港人_……

呢啲女騎士真係要罰佢俾大家輪流騎下先會教得聽

其實 機電柱 同 運豬署 幾時可正式批准使用 綠色小型交具?  
還煲署 錢就識收  

引用:
原帖由 鬥將大武士 於 2021-11-8 01:27 PM 發表
長洲分區特遣隊警員昨日(7日)在長洲進行代號「亮景」的交通執法行動,打擊非法駕駛電動可移動工具,警員晚上於長洲西堤路與長...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211108/photo/bkn-20211108011050986-1108_00822_001_01b.jpg?20211108112454

你女朋友有問題呀唔驚

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211108/mobile/bkn-20211108011050986-1108_00822_001.html
電動車跟本要拎牌。。。即係連電動輪椅都要。
不過都可以設定低過10咪既只要登記就OK囉。
超過10咪既要考牌或禁都可以丫。

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-11-8 03:42 PM 發表

10咪 好慢喎真係 , 15 啦 .... 不過我地講冇用,  HK政府環保政策 超超超落後

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-11-8 03:49 PM 發表

10咪 好慢喎真係 , 15 啦 .... 不過我地講冇用,  HK政府環保政策 超超超落後
輪騎其實唔使好快既...太快都有危險..
不過你要政府肯做野先講啦...
死左幾次人啦... 都仲係扮傻.

香港法例好落後,這些電動裝置已流行好多年,外國都有不少法例監管及比人限制使用,偏偏香港就比賣唔比玩。

騎電動單車依d咁危險既先進設備出入,嚴重危害長洲居民生命安全,應該嚴打!
海關亦應該成立專案隊伍,堵截電動單車入口。

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-11-8 15:30 發表
其實 機電柱 同 運豬署 幾時可正式批准使用 綠色小型交具?  
還煲署 錢就識收  
最綠色係用人力,發電都有污染。

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-11-8 15:42 發表

你意思係時速10公里?定10英哩(16公里)?
其實單車好多都踩到十幾公里以上,都應該要考牌。

還有個babyseat,真係離譜,應該判監禁以收阻嚇作用。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-8 05:09 PM 發表
騎電動單車依d咁危險既先進設備出入,嚴重危害長洲居民生命安全,應該嚴打!
海關亦應該成立專案隊伍,堵截電動單車入口。
以意外及死亡數字,普通單車都應該禁

違法就是違法。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]