• 瀏覽: 20,123
  • 回覆: 97
昨日(7日)凌晨3時許,一名25歲德國女遊客,於中環堅道疑被50歲男子襲擊,案件原列普通襲擊,她沒有受傷,神志清醒被送院

昨日(7日)凌晨3時許,一名25歲德國女遊客,於中環堅道疑被50歲男子襲擊,案件原列普通襲擊,她沒有受傷,神志清醒被送院檢查。警員調查相信女事主曾被非禮,中區警區重案組跟進案件,警方偵騎四出並深入追查,該男子終在元朗區涉嫌非禮落網,現正被扣留調查。

普通襲擊/非禮案要用重案組? 由中環發生咁快可以追到元朗? 點解咁重視? 外國人?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211108/bkn-20211108054919274-1108_00822_001.html

凌晨3時許
收工

佢以為德國人都鍾意食咸豬手,發揮好客之道啫

居然有德國遊客來港,又話冇ID 唔比入境

當德籍妙齡女郎 遇上德國鹹豬手

德國女遊客
凌晨3時許
中區警區重案組跟進案件
同商業糾紛有關?唔通女郎係VIP,所以出動重案組?

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-11-8 09:51 AM 發表
居然有德國遊客來港,又話冇ID 唔比入境
冇ID, 會唔會係德國機組人員

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-11-8 09:46 AM 發表
昨日(7日)凌晨3時許,一名25歲德國女遊客,於中環堅道疑被50歲男子襲擊,案件原列普通襲擊,她沒有受傷,神志清醒被送院

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211108/photo/bkn-20211108054919274-1108_00822_001_01b.jpg?20211108090303

昨日(7日)凌晨3時許,一名25歲德國女遊客,於中環堅道疑 ...
樓主又唔好太敏感, 快破案係一件好事,
凌晨3時, 條街基本上無人, 只要有CCTV鎖定, 要跟疑犯行蹤唔太難
犯人越早落網對市民越有保障.

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-11-8 09:56 AM 發表

冇ID, 會唔會係德國機組人員
副業

去元朗國拉人!問過何君妖未?

普通襲擊同非禮點解要用重案組? 唔對秤喎! 畀人印象大細超囉

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-11-8 09:57 AM 發表

樓主又唔好太敏感, 快破案係一件好事,
凌晨3時, 條街基本上無人, 只要有CCTV鎖定, 要跟疑犯行蹤唔太難
犯人越早落網對市民越有保障.
而家有幾百萬張八達通攞$5000已實名, CCTV+八達通 拉人話甘易

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2021-11-8 10:05 AM 發表

有兩樣嘢證明
第一香港係一個安全城市你犯法我肯定拉到你
第二證明警察唔係流嘅,跨區犯罪以為冇事.....照拉
希望所有案都咁重視唔好係單一案例囉

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-11-8 10:04 AM 發表
普通襲擊同非禮點解要用重案組? 唔對秤喎! 畀人印象大細超囉
領事館人員

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]