• 瀏覽: 7,633
  • 回覆: 89
+2
本年的十一國慶日一連兩日發生侮辱國旗案,共有28支國旗遭到焚毀或割破,重案組探員憑「天眼」追蹤及市民提供消息,鎖定兩名目標男子,警方在上月(15日),於黃大仙區拘捕一名49歲姓盧的男子,涉嫌侮辱國旗、刑事毀壞及縱火,並同時追緝另一名在逃男子。事隔近1個月,東九龍總區重案組人員經過深入調查後,今早(5日)在旺角拘捕該在逃男子,該名33歲的本地男子,涉嫌侮辱國旗、刑事毀壞及縱火,現正被扣留調查。

警方於本年10月1日國慶日接報在黃大仙橫頭磡邨宏富樓對開,有20支由社區團體豎立的五星旗被人惡意丟到地上,部分有燒過的痕跡。至翌日,同一團體掛在慈雲山毓華街行人路欄杆的11支五星旗,亦被人割破及掉落地。經點算後,兩案共有28支五星旗遭到損毀,東九龍總區重案組接手案件,翻查大量閉路電視片段及根據市民提供的資料調查後,鎖定兩名共同犯案的男子。

警方在上月(15日),以縱火、刑事毀壞及侮辱國旗罪名拘捕一名男子,同時追緝另一名在逃男子。警方今早(5日)終在旺角拘捕該名在逃33歲涉案男子,他涉嫌侮辱國旗、刑事毀壞及縱火,現正被扣留調查。警方指,行動仍在繼續,不排除有更多人被捕。

旺角拘捕該名在逃33歲, 應該收錢做野, 如果唔係無啦啦旺角去橫頭磡慈雲山做乜呢?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1771341/即時-港聞-10-1國慶橫頭磡邨毀國旗案-逃逸33歲男同黨落網

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
成個月都搵唔到艇?

呢隻毀壞國旗的曱甴,佢嘅人生將會非常精彩

引用:
原帖由 男E 於 2021-11-5 01:50 PM 發表
本年的十一國慶日一連兩日發生侮辱國旗案,共有28支國旗遭到焚毀或割破,重案組探員憑「天眼」追蹤及市民提供消息,鎖定兩名目標男子,警方在上月(15日),於黃大仙區拘捕一名49歲姓盧的男子,涉嫌侮辱國旗、刑事毀壞及縱火,並同時追緝另一名在逃男子。事隔近1個月,東九龍總區重案組人員經過深入調查後,今早(5日)在旺角拘捕該在逃男子,該名33歲的本地男子,涉嫌侮辱國旗、刑事毀壞及縱火,現正被扣留調查。

警 ...
呢班腦殘唔屎毛用🤔🤔

on99都唔知為乜 

引用:
原帖由 男E 於 2021-11-5 01:50 PM 發表

警 ...
每個人都應該尊重自己既國家, 係D黃屍咁白痴.

引用:

警 ...
係咪又要認邊緣智商呢?

既然咁唔鍾意大陸政權,唔能夠面對現實,為何唔移民?
如今移民咁容易.

曱甴想走冇咁易!

引用:
原帖由 心慌慌 於 2021-11-5 02:24 PM 發表
既然咁唔鍾意大陸政權,唔能夠面對現實,為何唔移民?
如今移民咁容易.
隻曱甴係 "準備移民". 啱啱開始儲錢, 預算 40年之後就儲夠.

人哋學生都有錢著草,你真係先9敗

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-11-5 01:58 PM 發表
成個月都搵唔到艇?
有鬼錢咩

黃畜糧支洗曬要躝岀嚟食政府

拉得好

匿得去邊,最終要找數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]