• 瀏覽: 24,125
  • 回覆: 234
+10
憂? 做嗰時唔能憂?

引用:
原帖由 三碌木 於 5-11-2021 07:09 AM 發表
條女啲邏輯完全錯Q晒架⋯⋯你係現場講句加油,我諗好難有證據鋤你,但你遞物資就死能梗啦。你試下遞支槍俾張子強啦。
根本個故仔係個記者將自己心聲作出黎

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-11-5 04:54 AM 發表
【明報專訊】女學生小樂(化名)前年11月在理大外圍幫忙傳物資,被控參與暴動。對於終審法院裁決,她起初覺得鬆一口氣,「至少要有好多證據推論,先可以鋤我暴動」,但判辭稱身處現場用說話鼓勵都可以入罪,令她感覺勝算不明朗,「叫『香港加油』是言論自由的一部分,為何去到教唆咁嚴重?」

https://fs.mingpao.com/pns/20211105/s00006/3960dcbfdb139169e18ad2321cf08834.jpg ...
日月教繼毒果報后又響度煽風點火。

暗報撐暴,沒有做好反思己過的

早坐早享受

引用:
原帖由 神鋒 於 2021-11-5 07:56 AM 發表

我覺得問這話題都有點教唆 ,你真有d攪笑 例如:打個比喻 奧運中 香港出場 你叫「香港加油」及在暴動破壞中或集結中叫「香港加油」好明顯後者是教唆吧,再來比喻 在拳擊比賽中叫「香港加油」及在警員在執行職務被襲中 有人叫「香港加油」
好明顯意義完全不一樣吧
你開這話題其實都是有教唆之嫌 因為你招集一些反對聲音來支持你有機會令人懷疑你是借話題再招募集合者
書面啲講就係用詞要睇場合。

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-11-5 04:54 AM 發表
【明報專訊】女學生小樂(化名)前年11月在理大外圍幫忙傳物資,被控參與暴動。對於終審法院裁決,她起初覺得鬆一口氣,「至少要有好多證據推論,先可以鋤我暴動」,但判辭稱身處現場用說話鼓勵都可以入罪,令她感覺勝算不明朗,「叫『香港加油』是言論自由的一部分,為何去到教唆咁嚴重?」

https://fs.mingpao.com/pns/20211105/s00006/3960dcbfdb139169e18ad2321cf08834.jpg ...
👹日月神報👿
詳述可為「人黃腦殘」🌚的黑暴一代💩

引用:
原帖由 manhong1128 於 2021-11-5 08:11 AM 發表

全篇野都係明報記者自己寫自己感受出黎,呢個手法都唔係一次,就扮晒訪問咩小樂小齊,遲早比國安部搵上門
呢D正pk記者、傳播埋D錯誤信息俾on9聽、認為傳物資就無罪、傳物俾資警察就無罪、一篇cls膠報導

引用:
原帖由 人為財S 於 2021-11-5 06:26 AM 發表
黑暴做過乜仆街野自己心中有數!

法律就算制裁唔到你唔代表你成世冇事,避得一時避唔到一世!自己睇路啦!!
除非佢有本事偷渡過去美英等地搵到政治庇護啦!

抵撚死

自己攞嚟嘅......

引用:

呢條「臭西天使」咁有機會人生精彩都唔開心?

做完先搵借口,以為一班人去破壞就唔使找數

明報又老作毒文企圖幫黑暴出頭挑戰法庭裁決!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]