• 瀏覽: 8,904
  • 回覆: 27
即使澳洲政府給途徑內地同胞申請移民,他們也不稀罕,也未必申請。但你在移民政策上排擠他們係你唔啱。他們要求的是公平。

附件

FB_IMG_1636000881565.jpg(87.99 KB)

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-4 11:42 PM 發表
咁愛國唔好走啦!
唔好屈中共,

中共從冇定義過移民別國等於不愛國。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-4 11:42 PM 發表
咁愛國唔好走啦!
愛國要留下建設祖國。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-11-5 12:44 AM 發表

唔好屈中共,

中共從冇定義過移民別國等於不愛國。
祖國建設你不在,點證明你愛國。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-5 08:56 AM 發表

祖國建設你不在,點證明你愛國。
乜一定要人在中國才可以建設中國咩,太膚淺了。
你舊主人川普話,中國人去美國係做問碟,同埋你地都好鍾意話中國偷外國技術然後抄襲架,唔唔去外國又點偷外國技術呢?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-11-5 08:59 AM 發表

乜一定要人在中國才可以建設中國咩,太膚淺了。
你舊主人川普話,中國人去美國係做問碟,同埋你地都好鍾意話中國偷外國技術然後抄襲架,唔唔去外國又點偷外國技術呢?
我代表中國14億人民講,中國人不偷不搶,吹咩!

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-5 09:03 AM 發表

我代表中國14億人民講,中國人不偷不搶,吹咩!
咁我代表全球西人講,西人全是正人君子,吹咩!!!

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-4 23:42 發表
咁愛國唔好走啦!
愛國有好多途徑,包括移民國外,在外國生根,逐漸成勢而建立小中國,最後憑「一人一票」就可以奪權。
盲目儍西睇唔到好正常,五眼就睇得明,所以佢地好七驚。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-5 02:23 AM 發表

移民別國,宣誓效忠其他國家!
小粉紅:「我好愛你呀中國,不過我已經移民澳洲,要忠於澳洲政府!咁我一於買多D龍蝦食!」
澳紐終于簽了RCEP,RCEP也正式通過了,也就是很快澳紐奶粉可以0關稅進入大陸了。到時香港刁民開心啦,奶粉幾個大貨櫃直接從澳紐進入大陸。沒有人來香港搶奶粉了。
香港刁民系吾系要祝賀下。

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-11-5 12:27 發表

成班人不是俾人驅逐出境,就俾人告叛國罪!

華為公主退咗加拿大國籍未?
成班畀人驅逐出境系罪犯呀!
華為公主?你想知咪問佢囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]