• 瀏覽: 6,454
  • 回覆: 30
繼萬聖節發生3宗嚴重單車意外,導致兩名律師身亡後,今晚(2日)7時許,沙田又有單車事故。一名50餘歲男子與兩名友人享受騎...

好似都係話大律師呢咁樣喎

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1102_00822_001.html

唔係又係大律師呀嘛?

直路一條都炒?唔係嘛
係咪一路踩車一路玩電話呀
真係見唔少鐘意踩車玩電話

引用:
原帖由 鬥將大武士 於 2021-11-2 09:26 PM 發表
繼萬聖節發生3宗嚴重單車意外,導致兩名律師身亡後,今晚(2日)7時許,沙田又有單車事故。一名50餘歲男子與兩名友人享受騎...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211102/photo/bkn-20211102194905751-1102_00822_001_01b.jpg?20211102204708

好似都係話大律師呢咁樣喎

新聞來源連結:
...
最近已經死幾個! 起馬路蹉單車係咪應該要考牌呢?

呢個位都炒,以後踩單車要考牌

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-11-2 09:41 PM 發表
應該要知打左乜不宜劇烈運動 
一般踩單車有幾劇烈?

公民黨班友炒晒車, 就係人都知, 但諗唔到炒到咁喎

人頭馬一開
好事自然來
喺自炒呀!路權L
唔好繼續左賴右賴
有路權就有權收皮
抵L死

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-11-2 09:30 PM 發表
唔係又係大律師呀嘛?
如果係涼瓜杰大劣師我會拍爛手掌

比天收

呢個在單車徑炒車,情有可原,前日果兩個踩馬路害己害人就真係抵死

引用:
原帖由 ld933 於 2021-11-2 09:34 PM 發表
直路一條都炒?唔係嘛
係咪一路踩車一路玩電話呀
真係見唔少鐘意踩車玩電話
碟剎車踩行突然有緊急嘢剎車如果剎錯前轆先,碟剎鎖死前轆單車後轆會彈起成個人飛出,頭落地先會重創甚至一命烏呼

抵死, 佢揸呢架係直軚跑車, 唔係普通單車, 技術唔夠就炒車.

主題標籤 #萬聖節
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]