• 瀏覽: 4,397
  • 回覆: 18
+2
香港去年實施《港區國安法》後,澳洲延長當地港人的臨時畢業生及技術簽證5年,為港人提供永久居留途徑。澳洲移民部長霍克........

澳洲推出兩種新款永久居留簽證,香港有「二百萬加一人」對此必定趨之若鶩,而且全體下跪,大叫︰「謝主隆恩」。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211101/bkn-20211101154946915-1101_00822_001.html

正丫

黃黑快啲去!

記得唔好返香港。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-1 09:54 PM 發表
記得唔好返香港。
10000%贊成!

提到會新增「技術移民獨立簽證」和「偏遠地區技術移民永久居留簽證」,讓持香港特區護照或英國國民(海外)護照(BNO)的港人申請

甚麼技術?擲磚放火?港式英語?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-11-22 01:54 AM 發表
提到會新增「技術移民獨立簽證」和「偏遠地區技術移民永久居留簽證」,讓持香港特區護照或英國國民(海外)護照(BNO)的港人申請

你冇技術就梗係唔知啦,返屋企上下香討,打下J,踎深水埗食下街邊野9就啦,澳洲呢d有Q你份咩,返大灣區都冇人歡迎你啦。😂

好多大6港生仔女話去

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-1 09:54 PM 發表
記得唔好返香港。
你老幾?憑你條鼻涕蟲唔比人返?自己冇本事,大灣區又冇資格去,就乖乖踎大排檔,一係返你200尺狗屋食蕉啦。😂

引用:
原帖由 一嗚 於 2021-11-22 03:09 AM 發表

你老幾?憑你條鼻涕蟲唔比人返?自己冇本事,大灣區又冇資格去,就乖乖踎大排檔,一係返你200尺狗屋食蕉啦。😂
小黃人又玻璃心了,走啦,仲賴死,正一係失敗者。

嘩,現在英美澳加及大灣區任揀,學政府話齋,大把選擇喎,幾時到日本?

其實我真係好希望更多國家推出類似措施吸引對香港失望嘅港人去定居!總之,可以令班黃畜黑暴離開香港嘅任何措施,我都一律支持!

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-11-22 01:54 AM 發表

澳洲老扮仁慈連港人兄弟姊妹,父母依親「投資」門檻都唔肯比又唔肯比港人另外的移民配額或取消,只敢在那16萬裏面爭,怕死「黃屍」在澳建立新香港,佢只係一心想揾D嫌價「港奴」去荒野買豬仔,起鐵路就真!

引用:
原帖由 一嗚 於 2021-11-22 03:09 AM 發表

澳洲的生活指數高過英國。
祝君好運。

注意:不要以為去北面的郊區野外露營生活就算。那邊郊外地方很多毒蛇和有鱷魚的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]