• 瀏覽: 32,348
  • 回覆: 155
衞生防護中心轄下兩個科學委員會建議,已接種兩劑新冠疫苗的免疫系統失調人士、60歲或以上人士和高暴露風險群組等,優先接種第三針疫苗。疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆表示,委員會已檢視過數據,認為接種復必泰的抗體的升幅比較高,因此建議接種了兩針科興的人士,第三針可以打復必泰,但亦可以選擇科興,因為這是...

其實最重要都係預防重症嗻

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1617308-20211028.htm

我一定打返科興

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-11-1 08:30 AM 發表
我一定打返科興
除非有第二代出現。

歐美依家嘅情況已經話畀大家知,高抗體冇乜用~

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-11-1 08:42 AM 發表
歐美依家嘅情況已經話畀大家知,高抗體冇乜用~
分分鐘危害健康。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-11-1 08:25 AM 發表
衞生防護中心轄下兩個科學委員會建議,已接種兩劑新冠疫苗的免疫系統失調人士、60歲或以上人士和高暴露風險群組等,優先接種第三針疫苗。疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆表示,委員會已檢視過數據,認為接種復必泰的抗體的升幅比較高,因此建議接種了兩針科興的人士,第三針可以打復必泰,但亦可以選擇科興,因為這是...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1617308_1_L_20211028092204.jpg
一定要打科興,千萬唔好轉軑!

香港而家庫存超過400萬劑科興,
但只有160萬人打兩針科興!

即係而家庫存夠打埋第四針,重有好多剩!
無人打,香港人就要蝕錢!

而復必泰只有180萬劑,打兩劑復必泰的有280萬!

所以打科興的人千萬唔好轉軑!

傳統滅活疫苗最穩陣,新野幾年後再講

乜都假!至緊要冇副作用💯

打開科興,第三針梗打返科興

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 catmaster1970 於 2021-11-1 09:04 AM 發表

你都幾能on9,打疫苗計賺蝕!
打科興人轉軑,要香港人人要埋單?!No Way!

所以打科興的人,應該要「生為科興人,死為科興鬼」!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-11-1 09:15 AM 發表

打科興人轉軑,要香港人人要埋單?!No Way!

所以打科興的人,應該要「生為科興人,死為科興鬼」!
你放心喎,我打科興,一定會繼續打科興
但係有啲廢柴又要反中,又要賴死留係中國土地個啲
真係得啖笑
有骨氣啲,好心個啲廢柴唔好再留係中國香港,走把啦
仲好意思用中國香港0既資源?
仲留係自以為0既地獄係度苟延殘喘做乜?

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-11-1 09:01 AM 發表
打開科興,第三針梗打返科興
打開乜繼續打乜最簡單直接
消息本來都已經混亂
第三針又咁又咁,他日如果要第四針又唔知乜版本
混亂之上更添混亂,想打嘅都畀班專家攪到頭暈
索性唔打

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]