• 瀏覽: 7,958
  • 回覆: 31
美國GDP有一半是華爾街塘水滾塘魚,假到離譜誇大到無人信,濫印鈔還算是一種續命的方法,可是終會迎來崩潰,哈哈。

引用:
原帖由 真面目 於 2021-11-1 10:39 PM 發表
美國GDP有一半是華爾街塘水滾塘魚,假到離譜誇大到無人信,濫印鈔還算是一種續命的方法,可是終會迎來崩潰,哈哈。
美國房地產佔既GDP比中國更高

美國GDP主要來至金融及服務業.. 真係有咩事來話崩就崩

97年前香港都試過啦, 大學生收入跌到5K

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-31 07:39 PM 發表
預計?
中國GDP 增長不到4%
美國就是0增長
中國20年追不上
佢增長用印假錢去增長
跟本係負增長
離死不遠已

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-31 07:39 PM 發表
預計?
中國GDP 增長不到4%
美國就是0增長
中國20年追不上
2021年中國GDP約16.9萬億美金,美國21.9萬億美金。按照你說的如果美國不增值,中國年增4%,七年后即2028年可超過美國

引用:
原帖由 後不見來者 於 2021-11-2 10:31 AM 發表

2021年中國GDP約16.9萬億美金,美國21.9萬億美金。按照你說的如果美國不增值,中國年增4%,七年后即2028年可超過美國
其實大家都知道中國經濟總實力一早超過美國,GDP超過只是形式上

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2021-11-1 02:31 PM 發表
美國嘅gdp全部係靠炒賣、靠金融,靠服務業,實業已差不多空洞化。

所以中國人要學習德國模式。
係.
所以對美爭霸係全方位.
一日動搖唔到美金既地位.
美國呢種"靠炒賣、靠金融,靠服務業" 既模式就唔會死.

引用:
原帖由 真面目 於 2021-11-1 10:39 PM 發表
曱甴覺得呢啲嘢一啲都冇問題! 呢樣先至係最搞笑!

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-11-1 08:23 PM 發表

中國基本可以生產任何野, 咩人均GDP 高生活品質就高都多啱,唔係直接關係

澳門人均GDP高過美國,你覺得澳門人既生活品質,醫療教育好咩?
冇錯!
人均GDP其實幾離地,除非係純共產國家大家真係均分。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-11-1 08:57 PM 發表

中國只會在4%以下

共產黨鐘意搞共富,還有本事搞好經濟?
係呀,所有嘢都係幻覺,上面D大城市全部係道具佈景,D人民只可以食茶葉蛋……
有機會你要親身上去踢爆喎

引用:
原帖由 樓上大大膠袋 於 2021-11-1 03:56 PM 發表
中國即使喺2028年GDP超過美國,但系人均GDP,生活水平及醫療教育方面離美國仍有差距
教育我唔知, 但醫療美國和中國的確有好大差距。 新冠照妖鏡睇晒。

如果扣除股樓, 美國gdp 低到你唔信。

引用:
美元一崩潰,尾國就會用軍隊去全世界打劫,第一時間直接吞拼加麻大填肚先。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-11-2 11:08 AM 發表

係.
所以對美爭霸係全方位.
一日動搖唔到美金既地位.
美國呢種"靠炒賣、靠金融,靠服務業" 既模式就唔會死.
最新發展美國有工冇人做
模式bug已現。

2028年超越美國,肯定沒問題

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]