• 瀏覽: 13,582
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-10-31 22:19 發表
我看歐洲人同日本人寫的講印度的書

原來德國Siemens的燃氣輪機 同 好多德國日本的核心汽車精密部件都是印度人研發
外國公司請到德國工作的印度人 或者 外國公司於印度設立的研發中心的印度人主力研發

如果突然間印度研發出世界頂尖一流的航空引擎/燃氣輪機 完全不意外
只要外國公司對印度提供少量協助同技術轉移就可以了

就好似inter xe系列顯示卡同內顯 同inte ...
返印度啦,阿差。

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-11-30 21:03 發表
印度不單可以從西方國家挑選發動機,還可以挑選航電,武器系統,雷達,甚至機身,組合成宇宙最強的印度自創戰機 
之後就死得人多,係阿差,而且仲多左好多寡婦……

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-10-31 10:19 PM 發表
我看歐洲人同日本人寫的講印度的書

原來德國Siemens的燃氣輪機 同 好多德國日本的核心汽車精密部件都是印度人研發
外國公司請到德國工作的印度人 或者 外國公司於印度設立的研發中心的印度人主力研發

如果突然間印度研發出世界頂尖一流的航空引擎/燃氣輪機 完全不意外
只要外國公司對印度提供少量協助同技術轉移就可以了

就好似inter xe系列顯示卡同內顯 同inte ...
股價說明一切
你check下NVDA同INTC嘅股價先發表偉論啦
仲有係Intel而唔係Inter囉!

世界各國都十分期待呢隻超級大水魚會買佢哋嘅發動機

飛唔飛得起、隱唔隱身唔係重點,重點係買買買

三哥早就有啦,佢哋d飛機隨時可以響雷達中突然消失架😂

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2021-10-30 09:03 PM 發表
連核心發動機都要進口, 係咪叫"受制於人"?
阿差咁懶,買埋返哩號佢學點用都懶,更唔好講自己研發武器。

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2021-10-31 12:17 PM 發表
2048年試飛5代機
已經講勁左,仲係繼續入口戰機

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-10-30 09:21 PM 發表
造到出來先算啦!
話事話AMCA都聽咗十九幾年到而家毛都未有條

引用:
原帖由 煩Q死 於 2021-12-2 09:19 AM 發表

話事話AMCA都聽咗十九幾年到而家毛都未有條
還在設計中

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2021-10-31 12:17 PM 發表
2048年試飛5代機
到時中美6代機都有了

好重蹈覆切

強姦戰鬥機,佩服

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-10-30 09:21 PM 發表
造到出來先算啦!
砌積木姐,有人肯賣零件咪得🤣🤣

引用:
原帖由 068035 於 2021-12-27 08:48 PM 發表

砌積木姐,有人肯賣零件咪得🤣🤣
隱身飛機的製造工藝要求非常高,以印度的能力一定造唔出。俄羅斯專家講過:比中國人站在機器前10尺看10分鐘,他就能做到7788,但印度人手把手教,都做唔到。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]